"Kersti Kaljulaid on avatud meele ja laia silmaringiga naine. Ta on inimene, kellel on oma arvamus ja julgus seda välja öelda, tugev analüüsivõime ning oskus oma seisukohti argumentidega toetada. Me näeme Kersti Kaljulaidi oluliste tugevustena kogemust nii avalikust sektorist kui ettevõtlusest, samuti on ta panustanud mõttekoja Praxis juhtimisse nõukogu esimehena," teatas SDE.

Sotsid kiidavad kandidaati: "Kersti Kaljulaid on osalenud paljude Eestile vajalike otsuste langetamisel, olgu siinkohal näiteks toodud vaid sajandivahetuse perioodi jäävad olulised sotsiaalvaldkonna reformid. Selgelt tema kasuks räägivad ka rahvusvaheline kogemus Euroopa Kontrollikoja liikmena ja panus akadeemilise elu arengusse Tartu Ülikooli nõukogu esimehe kohuseid täites. Tema panust on märgatud ja hinnatud nii Eestis kui Euroopas, mida tõendavad ka talle omistatud Aasta eurooplase tiitel ja Koosmeele auhind."

"Eesti vajab innustavat eeskuju. Sotsiaaldemokraatidena on meil hea meel, et Eesti Vabariik võib veel enne sajandat sünnipäeva saada oma esimese naispresidendi. Sotsiaaldemokraadid toetavad Kersti Kaljulaidi."