Linna teenetemärgi kandidaatideks esitasid sotsiaaldemokraadid Pille-Maris Arro, Piret Loide, Aleksander Prikki ja Heldur Tuulemäe, teatas SDE.

Andres Tarand on andnud aastakümnete jooksul suure panuse Tallinna ja Eesti arengusse. Ta on olnud Eesti seadusandliku ning täidesaatva võimu ametites ning Euroopa Parlamendi saadik. Tarand on lisaks juhtinud aastatel 1989–1990 ka Tallinna botaanikaaeda,“ ütles fraktsiooni aseesimees Jaak Juske.

Pille-Maris Arro on 1992. aastal asutatud Tallinna vanima asumiseltsi ehk Pelgulinna Seltsi kauaaegne eestvedaja. „Pelgulinna päevade korraldajana on ta aidanud kaasa Põhja-Tallinna piirkonna arengule ja sotsiaalsete probleemide lahendamisele,“ tõi Juske välja.

Oma pühendumuse ja tegudega Tallinna linna heaks on suurepärasteks kandidaatideks veel Nõmme koduloo uurija, muuseumi looja ja kauaaegne juhataja Piret Loide.

Aleksander Prikk, kes oli aastakümneid Tallinna Reaalkooli kehalise kasvatuse õpetaja ja Tallinna spordivaimu kehastus, suutes kasinates oludes alati saavutada suurepäraseid tulemusi.

Tõelise spordiveteranina on ka Nõmme Kalju auliige ning tänaseni aktiivne kergejõustiku ja rabajooksude kohtunik Heldur Tuulemäe väärikas nominent.

Tallinna vapimärkide omanikud on ühtlasi ka Tallinna aukodanikud. Vapi- ja teenetemärgid antakse kätte Tallinna päeval 15. mail.