Kuni novembri lõpuni SOS Lasteküla annetustelefonide kaudu laekuvad summad annab lasteküla Riia kauplusevaringus hukkunute laste ja lähedaste toetuseks, teatas lasteküla oma Facebooki kodulehel.

SOS Lasteküla üleskutsega on ühinenud ka proua Evelin Ilves.

Helistades 900 6690 annetate 5 eurot, 900 6680 – 10 eurot; 900 6670 –25 eurot.

Lähipäevadel avab Maixima oma Eesti kauplustes võimaluse ka otse Riia ohvreid toetada.

SOS Lasteküla Eesti Ühingu juht Margus Oro viibib Riias, kus arutakse koos kolleegidega, kuidas kõige paremini saaksime aidata lapsi ja peresid sel raskel hetkel.

Oro sõnul teeb Läti SOS Lasteküla koostööd Riia Linnavalitsusega ning lisaks annetustelefonide toetusele pakutakse ka SOS Lastküla psühholoogide ja perenõustajate abi, et peredel oleks võimalus sel raksel hetkel rääkida oma valust.

"See oli väga hirmus õnnetus, mida keegi ei osanud uneski näha. Me kuuleme sellistest õnnetustest, kuid need juhtuvad Eestimaast kaugel. Nüüd on see juhtunud meie kodulävel ja see puudutab meid väga," ütles Oro.

Neljapäevane õnnetus näitas tema sõnul, et üks tavaline argipäev ostukeskuses võib võtta väga traagilise pöörde kui ei olda harjutud tähele panema esimesi ohumärke.

"Sellised juhtumid hirmutavad ja sunnivad mõtlema asjade üle, mis selles elus on tähtsad. Kaks last jäid ilma mõlemast oma vanemast, neli õde-venda kaotasid oma ema - need on ainult üksikud näited. Üle poolesaja hukkunu, kelle lähedastel tuleb leppida saatuse keerdkäikudega ning leinav Riia, kus poodi astudes vaatavad inimesed tihti ülesse,“ kirjeldas Oro.

SOS Lasteküla pere avaldab sügavat kaastunnet Läti lastele ja peredele, kes kaotasid traagilises õnnetuses oma kõige kallimad. "Teame, kui vajalik on abi ja toetus kriisiolukorras - aitame oma naabreid rasketel hetkedel," kutsub lasteküla kõiki inimesi Riia ohvrite lähedasi toetama.