Eestlaste toetust kasutatakse psühholoogide ja perenõustajate töö ning perede pikaajalise psühholoogilise nõustamise rahastamiseks.

„Riias töötab juba teist nädalat SOS lasteküla 20-liikmeline psühholoogidest kriisimeeskond. Nõustamist on tehtud üle 400 tunni nii kodudes, koolides kui ka lasteaedades. Selles elurajoonis on palju koole ja lasteaedu ning selline õnnetus ei puudutanud mitte ainult õnnetuses kannatada saanuid, vaid ka teisi lapsi ning nende vanemaid,“ ütles SOS lasteküla Eesti tegevjuht Margus Oro.

SOS lasteküla Läti ühing on sõlminud Riia linnavalitsuse haridusosakonnaga lepingu ja võtnud nende perede nõustamise ja toetamise enda õlule. Samuti on SOS lasteküla teine kriisimeeskond töötamas Liepaja ja Valmiera linna elanikega, kelle lähedased said kannatada või hukkusid Maxima katastroofis.

SOS lasteküla Läti ühingul on sõlmitud leping Riia linna sotsiaalametiga, mille alusel aidatakse juba viis aastat läbi SOS peretugevdamisprogrammi Riias puudust kannatavaid ja vähekindlustatud peresid. Kuus aidatakse ligi 200 last ning nende vanemaid. Riia sotsiaalametil on SOS lasteküla suhtes täielik usaldus, mis ajendaski neid abi saamiseks esimesena pöörduma SOS lasteküla poole.

SOS Lastekülal on pikaajalised kogemused, kuidas ja millist psühholoogilist abi vajavad lapsed, kes on kaotanud kas ühe või mõlemad vanemad ning samuti osatakse nõustada peresid, kes on läbi elanud õnnetuse.

Annetustelefonidele laekunud summad olid telefonioperaatorite lõikes järgnevad:

Tele2 kliendid annetasid 3900 eurot, Elisa kliendid 3020 eurot, Elioni kliendid 2200 eurot ja Starmani kliendid 325 eurot. EMT annetustelefonidele laekus 4715 eurot