Tex-mex grillrestoranis Mõnus Margarita teenivad ettekandjad päevas harilikult 200-300, parematel juhtudel 700 ja isegi 1000 krooni, kirjutab Pärnu Postimees.

Soomlased jätavad aga väga vähe tipp’i. “Nad jätavad ainult hunniku sente lauale, umbes kolm krooni, ja ütlevad, et söök oli niigi kallis.”

Steffani pitsarestoranis teenivad töötajad jootraha pealt hommikuses vahetuses olles umbes 100-200 krooni, õhtune vahetus on veidi tulusam: siis võib saada üle kolmesajagi.

“Soomlased ei anna eriti jootraha, teised välismaalased ja eestlased aga küll,” räägib ettekandja Tiina Annusver.

Restoranis Strand töötav Pille Porgand on ühe päeva vältel kõige rohkem jootraha saanud veidi üle 200 krooni. Kuigi tüdruk räägib, et soomlased ei taha midagi jätta, leidub erandeid. “On ka viisakamaid, kes annavad kümme protsenti arvest, ja neid, kes jagavad ära oma kahekroonised ja sendid,” seletab ta.