Soome ajaleht Iltalehti korraldas küsitluse teemal, kas Eesti naine on stiilsem ja maitsekam kui soomlanna. Ligi 10 000 vastaja seas oli arvamusi seinast seina, vahendab SL Õhtuleht.

“Eestlanna on nagu harakas: läikiv ja rõngastatud. Kümnesentimeetrised kontsad munakividel — ortopeedidel on tulevikus töö kindlustatud,” ütleb üks soomlane.

“Soome naine on stiilne, lööb elus läbi ja ka pealuu sees on midagi. Eestlannad on okei, aga mõned käivad riides nagu lõbutüdrukud. Eesti naine näeb välja nagu hoor,” lausub teine.

“Kohalikud leedid on natuke alistatud, kana olemisega. Mehed aga paistavad agressiivsed.”

“Eesti naistele tundub tähtis, millise mulje nad jätavad teistele. Soomlane mõtleb, et mis see sinu asi on, vaata iseennast. Kas kõrged kontsad ja miniseelik on maitsekas ja stiilne? Soomlased panustavad oma kodusse, eestlaste kodud on nukrad.”

“Eestlaste ülepakkumine riietumisel on vastureaktsioon Nõukogude Liidu ajale. Nad riietuvad küll soomlannadest naiselikumalt, kuid suur osa Eesti naistest pole head stiili näinudki! Minu arust näevad eesti naised jubedad välja — kilo krohvi näol ja riietus… vuih,” arvab soomlane.

“Eestlannad on ehk väliselt maitsekad, kuid seesmiselt? Soomlannad on loomult kaunid, eestlannad aga sätitud ja klanitud.”

“Eesti naine alles otsib oma identiteeti. Olen elanud mitmes Euroopa riigis ja tean, et maailma rikkaimad ja mõjukaimad käivad ringi räbalates!”

Viljo ütleb, et tema arust on Soome naised ikka paremad ja et oma maa naissugu tuleb austada. “Lõppude lõpuks on Eesti naised lihtsalt rumalad.”

59 protsenti leiab siiski, et Eesti naine näeb parem välja kui soomlanna. Nende arvates on eestlannad palju naiselikumad kui soomlannad, nad hoolitsevad iseenda eest. Lisaks on eestlastel hea stiilitunne ning nad käivad maitsekalt riides.

“Mida halvem positsioon on naisel ühiskonnas, seda paremini ta riides käib. Eesti naisel on kombeks kulutada riietele. Kuupalk võib vabalt minna kingade ostmiseks,” ütleb üks soomlane.

“Eesti naine on 10 kilo kergem kui soomlanna. Oskab riietuda veetlevalt. Isegi feminism ei paista läbi. Soome naised riietuvad maitselagedalt. Paljud naised on ülakaalulised, nad ei meigi ja vannuvad. Soome naised on muutunud meheks,” ütleb teine.

“Enamik kauneid naisi Eestis on venelannad või vähemalt slaavi tõust.”

“Soome naised arvavad, et eesti naiste seksikus sündis pärast taasiseseisvumist. Täiesti vale. Eesti ja vene naised käisid juba Nõukogude Liidu ajal ilusti ja maitsekalt riides.

Õmblusmasinad vurisesid kodudes. Eriti sätitud on naised Tallinnas, maapiirkondades on nad tavalised. Tartuski juba on naised vähem stiilsed kui Tallinnas. Käisime aga äsja Pärnus — oli, mida silmadega süüa! Mis kaunid sääred ja figuurid, ja need silmad! Pean sinna uuesti minema,” märgib üks soome mees. “Eesti ja vene naised ei välju kodust enne, kui on end sättinud. Nende kultuuri kuulub näitamine ja käitumine.”

“Eestlased vaatavad külmkappi ja lähevad voodisse. Meie vaatame voodisse ja läheme külmkapi juurde. Siin on tõde, härrad!”

Mida arvavad asjast eestlased?

Aleks Lepajõe: „meestel on Eestis turvaline, kuna pilt on selgem — naised on ikka naised ja mehed on justkui ka mehed,” “. Samas on tema sõnul oht see, et Eestis aetakse segamini naiselikkus ja lõbutüdruk.

“Vahe on Lääne inimese jaoks, eriti ajakirjanduse jaoks väga õrn. Kohe leidub mingi seksuaalse identiteedi ära kaotanud naisajakirjanik, kes ütleb, et need on litsid. Ja Lääne propagandal on saavutus käes — kõik mehed on kurjategijad, naised prostituudid,” räägib Lepajõe.

Kadri Kõusaar leiab, et “nii palju kui mina olen Helsingis käinud, on inimesed seal maitsekamalt riides. Põhjus on lihtne — inimestel on rohkem raha,” sõnab Kõusaar. “Võib ju väita, et riideid saab osta second hand’ist või ise õmmelda, aga kui on raha, on lihtsam maitsekalt riietuda.”