Kolga rääkis ajalehele Vihdin Uutiset, et jõuludeks oli ta kaotanud 16 kilogrammi.

Kolga sõnul tahavad Avi inspektorid eestlased Soome ehitusplatsidelt välja lüüa. "See on päris selge. Inspektorite otsused näiteks minu töö osas on valed, kuid Soome ettevõtete puudujäägid neid sageli isegi ei huvita," väitis Kolga.

Avi ja Kolga nägemused asjast on väga erinevad, kuid Kolga ei kavatse alla anda. Nüüd ootab ta Avi järgmist sammu. "Proovin nüüd Avi otsust muuta. Kui miski ei muutu, siis pöördun koos juristiga kohtusse," ähvardas Kolga.

Kolga sõnul on Avi tegevus tema firma Noja Yhtiöt ehitustööd ridamaja kallal Nummelas märgatavalt edasi lükanud. Seitsmest töötajast viis lahkus ja kolm neist nimetas põhjuseks just Avi rassismi eestlaste suhtes.

Avi kaebused ja trahvid on põhjustanud Kolga ettevõttele suuri kulutusi. "Ma arvan, et 100 000 ei piisa," rääkis Kolga.

Kohaliku töökaitse esindaja Kaarina Myyri-Partanen eitab järsult, et Avi kohtleks Eesti ettevõtteid Soome omadega võrreldes karmimalt.

"Oleme uurinud asja ja pole ühtki märki, et rassismi juttudel oleks alust. Meile on vastupidi auasjaks, et kõiki ettevõtjaid koheldaks võrdselt," kinnitab Myyri-Partanen.

Avi inspektorid külastasid pärast septembrit Kolga omanduses oleva firma Noja Yhtiöt ridamaja ehitusobjekti Nummelas kolm korda. Raportis loetletakse kuni kümme puudust. Näiteks ei olnud töötajatel kiivrit ega kaitseprille, tellingutel aga nõutavat kaldteed.

Ettevõtja on Avi tähelepanekute kohta eri meelt: kiivrit kasutati küll ning telling ei olnud kasutusel ja ootas mahavõtmist. "Siis on meil töömasinaks Avant, millele nõutakse pidurikontrolli tegemist. Aga sellel ei ole pidureid, see peatub hüdraulika abil," ütles Kolga. 

Avi on oma sõnumit trahvidega ähvardades mõjuvamaks muutnud. Ettevõtja süüdistab aga inspektoreid rassismis. "Mulle on tihti näkku öeldud: me teeme kõik, et eestlased Soome tööturult minema saada," ütles Kolga.