Ajalehe Helsingin Sanomat andmeil on prostituutide lemmikkohad restoranid Mikado ja Alcatraz, kust prostituudi saab üheks tunniks keskmiselt 150 euro ehk 2340 krooni eest.

Ajalehe teatel pakuvad end seal naised, kes väidavad pärinevat Peterburist ja Tallinnast.

Helsingi politsei tegi mais koos piirivalve ja tolli esindajatega linna restoranides suurreidi, kuid selle hoiatav mõju oli ajalehe hinnangul väike.

Politseikomissar Reijo Muur nentis, et restoraniprostitutsiooniga on raske võidelda. Eelkõige on vaja tõestada, et prostituut läks restorani raha teenima. Muuri sõnul on see raske.

Samas lubab Soome kõrgeima kohtu otsus restoranile anda hoiatuse või võtta talt tegutsemisloa, kui restoran ei suuda avalikule seksi ostmisele ja müümisele piiri panna.

Politsei loodab teatud tulemust ka 1. oktoobrist jõustuvale seadusele, mis karmistab karistusi kupeldamise eest ja muudab teatud tingimustel karistatavaks prostituutide majutamise.

Suur osa prostituutidest ja kupeldajatest pärineb endiselt Venemaalt ja Eestist. Helsingin Sanomat tõi näiteks hiljuti paljastatud prostituutide võrgu, mida juhiti Eestist. Kupeldajate kasutada oli viis Helsingi korterit, kus tegutses vähemalt kümme naist.

Politsei sai kätte raamatupidamise, mille kohaselt kasutas kahe nädala jooksul selle võrgu prostituute 491 meest. Jõuk teenis selle aja jooksul 25 000 eurot ehk ligi 400 000 krooni, prostituudid said endale kolmandiku rahast.