"Aastaid on suudetud meediaga rahva meeleolusid kontrolli alla hoida, aga ilmselt on ka Venemaal Araabia kevad ja sotsiaalvõrgustike levik oma töö teinud. Oskuslikult lavastatud suhtekorralduslugudega, nagu iidsete amforate vee alt väljatoomine või haruldaste lumeleopardite päästmine - rahvast enam ei veena," ütles Sooäär Delfile.

"Rahulolematus valitsejatega on ilmselgelt tõusuteel ja võib sarnaselt Lõuna-Euroopa ja Põhja-Aafrikaga kaasa tuua laiema rahutustelaine."

Samas ei näe aga riigikogu väliskomisjoni liige lähiajal muutusi Eesti-Vene suhete kursil. "Eesti-Vene suhete kursimuutusest on praegu veel vara rääkida, kuna otsustajad jäävad põhiliselt samaks. Enne Sotshi Olümpiamänge mingit olulist kursimuutust suhetes naaberriikidega ei tohiks tulla, sest Venemaa ei soovi kindlasti, et korduks 1980. aasta Moskva Olümpiamängude boikotisituatsioon."

"Peaministrile ja presidendile on need mängud üliolulised ja Venemaa peab vähemalt olümpiamängudeni kõikide maailma riikidega võimalikult hästi läbi saama, et need õnnestuksid."

Venemaa keskvalimiskomisjoni esimees Vladimir Tšurov teatas, et Ühtne Venemaa saab uues riigiduumas 238 saadikukohta.

Valimistel teise koha saanud kommunistlik partei saab 92 kohta, Õiglane Venemaa 64 kohta ja liberaaldemokraatlik partei 56 kohta, vahendas Lenta.ru.