"Olime Valdo Randperega ilmselt kõige viimased kolleegid riigikogust, kes Tarmoga kohtusid. Kuna Ta oli üks kooseluseaduse algatajatest ja alati tolerantne kõigi inimeste vabade valikute osas, siis läksime Valdoga teda laupäeval vaatama ja viisime talle sületäie lilli, mille rahvas oli tänutäheks riigikogu ette toonud," meenutab Sooäär Facbookis.

Sooääre sõnul oli Tarmo Leinatamme käepigistus tugev ja tema vaim selge, kuigi raske haigus oli ta kehast võitu saamas. "Kui näitasin talle pilte lillede merest riigikogu ees tuli talle pisar silma," kirjutas Sooäär. "Tal oli raske rääkida, aga ta palus paberit ja pliiatsit, et meiega suhelda."

Sooääre sõnul ei andnud Leinatamm alla, vaid võitles lõpuni huumorimeele ja positiivsusega, saades nii saatuselt paar aastat lisaaega.

"Viimasel ajal rõhutas ta tihti, kui oluline on uuringutel käia. Temal endal avastati kasvaja paraku liiga hilja," koputas ka Sooäär Facebooki postituses meeste südamele oma tervist kontrollida.

"Tunnen Tarmot lähemalt alates 2003. aastast, kui meid riigikogusse valiti. Kuna meid ühendas armastus muusika vastu, siis olime temaga tihti samal lainel. Tarmo kõrval laual lebas Ooperifantoomi partituur, mis tal endal kahjuks dirigeerimata jäi," kirjutas Sooäär.

Sooäär tegi sügava kummarduse muusikalimaestro, alati positiivse ja säravalt vaimuka kolleegi ning sõbra ees, riigimehe ees, kelle täht kustus liiga vara.

Tarmo Leinatamm lahkus meie hulgast 57-aastaselt. Leinatamm sündis 2. septembril 1957. aastal Keilas.

Ta on olnud Rahvusooper Estonia dirigent ja Tallinna Filharmoonia direktor. Ta osales mitme ansambli töös, nagu Harmoonikud, Elektra ja ROSTA aknad. Leinatamm on töötanud Kuku raadios ja televisioonis.

Aastatel 2003–2007 oli ta Riigikogu 10. koosseisu liige, alates 2011. aastast ka Riigikogu 12. koosseisu liige.

Tarmo Leinatamme ärasaatmine toimub esmaspäeval 20. oktoobril kell 14 Teater Vanemuise suurelt lavalt.

Jaga
Kommentaarid