“Helikopter lendas sellise mürinaga, et õues me omavahel rääkida ei saanud,” ütles Oma Saarele Saaremaal Salme vallas elav naine, kelle sõnul algasid neid ärritavad harjutuslennud laupäeva hommikul ja kestsid hilisõhtuni.

“Kui nad pühapäeva hommikul vara jälle meie majast üle lendasid, näitasin neile rusikat,” ütles naine, kelle sõnul lennati tema majapidamisest üle lausa iga 20 minuti järel.

Kuressaare politseijaoskonna infojuhi Kristi Mägi sõnul on külaelanikud müra tekitanud kopteri pärast pöördunud ka politsei poole, kuid karistamine siinkohal politsei pädevusse ei kuulu, sest lennuliiklusega seonduvaid rikkumisi menetleb lennuamet.

Oleg Sõnajalg on aga juhtunust kuuldes hämmingus, et miks küll naabrid oma murega otse tema poole ei pöördu.“Me kohe kindlasti ei taha naabreid häirida ja anname endast parima,” ütles ta ning lisas, et suurem osa lennuharjutustest on juba läbi.

“See, mis naabreid tõenäoliselt häirib, on see ripplennu harjutamine,” oletas Sõnajalg, selgitades, et see ülesanne, mil tuleb lennata maa lähedal, on kõige raskem, sest helikopteri juhtimine ongi kõige raskem ripplennul maa lähedal.

Ärimehed Sõnajalad alustasid hiljuti soetatud kahekohalise Ameerika päritolu helikopteriga praktilist lennuõpet juba juuli alguses, et sooritada edukalt piloodieksam.