Iga varguse või hõlptulu võtmise juhtum rikub kahetsusväärselt kogu linna mainet, kuid oma äraspidisel moel aitab iga väiksemagi kuriteo avastamine kaasa korruptsiooni väljakangutamisele linnasüsteemist, leiab Tallinna linnapea Taavi Aas.

„Sest see annab märku, et mitte ükski sahkerdamine, varastamine või hõlptulu võtmine ei jää kas linna oma kontrollorganite pideva järelevalve tõttu või tänu politsei tööle avastamata,“ ütles Aas. „Eesmärgiks ei saa olla rohkem ega vähem, kui et sarnaseid juhtumeid pealinnas ei ole. Korruptsioonivastane võitlus on meie prioriteediks ning oleme teinud algust vastava programmi koostamisega.“

Altkäemaksu võtmise süüdistusega Sõle spordihalli juht Toomas Ristlaan kirjutas täna lahkumisavalduse. Aas tõdes, et politseil on töös veel mitmeid uurimisi, samuti linna enda kontrollorganitel. „Paraku tuleb sarnaseid teateid ilmselt veelgi. Kinnitan, et kõik need jõuavad avalikkuse ette, varjamisi-õigustusi ei saa olla ja linn teeb igakülgset koostööd uurimisorganitega,“ kinnitas Aas. „Selles mõttes tegi Põhja-Tallinna linnaosavanem Raimond Kaljulaid kindlasti õigesti, et soovitas Sõle spordihalli altkäemaksu juhtumi puhul spordiklubil politsei poole pöörduda, aga Raimond võinuks informeerida ka linna juhtkonda.“ Aas lisas, et Kaljulaidi sõnad kukkusid veidi halvasti välja, kuna süü veeres alusetult kogu linnavalitsuse kaela. „Kuritegusid saab avastada ikka koostöös, mitte individuaalselt soolotsedes,“ sõnas Aas.