AS Solaris Keskus esindajad leiavad, et Teatri väljaku sulgemine autoliiklusele on tekitanud olukorra, kus liiklusvood on suunatud Kaupmehe tänavale ning see on kaasa toonud liiklusseisakud ja parkimisprobleemid.

Kaebuse esitajate sõnul on märkimisväärselt raskenenud keskuse maa-alusesse parklasse sisse- ja väljasõitmine.

Parklakohtade elektrooniline arvestus saab nende sõnul vaba kohta näidata vaid siis, kui auto on parkla territooriumilt juba lahkunud, praegu takistavad aga väljasõitu ootavad autod parklasse sissepääsu.

Kuna ka varem oli keskuse varustamine kaubaga üsna keeruline (lähtus detailplaneeringust), siis pärast Teatri väljaku sulgemist on keskuse töötajate sõnul ligipääs oluliselt halvenenud ning tekkinud varustushäired, mis põhjustavad majanduslikku kahju.

Lisaks on kommertsliinide bussidel keerulisem Solarise keskuseni pääseda, sest busside ligipääs peatusesse ja sealt välja on tiheda liikluse ja liiklusseisakute tõttu häiritud.

Keskus teeb ettepaneku taastada liikluskorraldus, mis kehtis Teatri väljakul enne 27. juulit, kui see pole aga võimalik, siis võiks säilitada mõlemas suunas vähemalt ühel sõidurajal liiklus ka tavasõidukitele.

Delfi palus Solarise murekirja osas kommentaari ka kirja adressaadilt, abilinnapea Taavi Aasalt, kuid abilinnapea jäi nii kirjalikult kui telefonitsi tabamata ja kõnelda õnnestus vaid tema assistendiga, kes lubas kommentaaripalve Aasale edastada. Seda siiski nähtava tulemuseta.