Niitsoo sõnul on videost näha, et naine tuli Rahumäe peatuses keskmisest uksest bussi peale, pööras paremale, toetas seljaga vastu posti ja hoidis kahe käega last. "Tema arvas vist sel hetkel, et see ongi kinnihoidmine, kui selg on lihtsalt vastu posti," lausus Niitsoo.

"Kui aga buss sellises olukorras peaks pidurdama, siis ei hoiaks teda miski kinni ja ta kukuks koos lapsega vastu teravat rattakoobast," rääkis Niitsoo. "Kui sul on laps kõhu peal, siis nii eksperimenteerida - mina oma lastega küll ei julgeks," lisas mees.

Seepeale tuletas bussijuht naisele meelde, et tuleb kinni hoida, pärast mida hoidiski ema ühe käega kinni ja teisega toetas last. Seejärel tuli bussi peale ka naise mees. Mõne aja pärast toetus ema Niitsoo sõnul vaid veidi õlaga vastu noormeest ja hakkas parema käega otsima kotist pudelit ja sealt vett jooma. "Ainukene toetuspunkt on nüüd siis püstiseisev noormees," märkis Niitsoo.

Peatusesse jõudes keeras bussijuht Niitsoo kinnitusel esimest korda pea rohkem reisijate poole ja teatas resoluutselt, et sõidu ajal tuleb kinni hoida ja nii sõitmine on keelatud. Samuti märkis ta, et ei saa edasi sõita, kui kinni ei hoita. Seepeale nõudsid naine ja mees, et neid välja lastaks, ja kui buss jõudis järgmisesse peatusesse, astusid nemad bussist maha. "Oleks keegi neid sealt välja visanud. Inimesed rahulikult astusid bussist välja ja läksid minema," kirjeldas Niitsoo.

Niitsoo sõnul oli neil kindlus bussijuhi jutus olemas, kuna tema teadis, et pardal on kaamera. "Uskusime, et ta ei saa meile kägu ajada, sest me saame kontrollida, ja kui ta meile valetab, siis oleks asi ikka väga halb," rääkis ta. "Praegu video pealt küll ei saanud aru, et bussijuht oleks midagi valesti teinud," lisas Niitsoo.

Vestlust videost Niitsoo sõnul kätte ei saa, küll aga on Tallinna linnatranspordi ASil juba kaks tunnistajat, kes on valmis bussijuhi sõnu kinnitama. Üks reisija andis bussijuhile oma kontaktandmed juba bussis, teine reisija võttis Tallinna transpordiametiga ühendust pärast artikli ilmumist.

Videot ettevõte Tallinna linnatranspordi ASi pressiesindaja Sirje Rohti sõnul välja anda ei saa. "Vastavalt andmekaitse seadusele anname me bussides olevate videokaamerate salvestuse välja vaid politsei ja kohtuorganite loal kuritegude ja väärtegude menetlemiseks," sõnas ta.

Neljapäeval võttis Delfiga ühendust lugeja, kes enda sõnul visati Tallinnas bussist nr 23 välja, kuna ta ei soovinud istuda. Naine kinnitas ka täna Delfile, et väide, et ta ei hoidnud bussis kinni, ei vasta tõele.