29. novembril Keskerakonna esimeheks valitud Edgar Savisaar märkis kongressil peetud kõnes, et Keskerakonnal on vaja suurt juhti, kelle taha tõuseb suurem osa rahvast, nagu Moosese järgijad. Savisaar nimetas Simsonit elukogemuseta vastutustundetuks avantüristlikuks koorelahutajaks. Savisaar jätkas erakonna juhina, kogudes kongressil 541 häält. Simsonit toetas 486 delegaati.

Kadri Simson ütles aasta lõpus TV3 "Seitsmestele uudistele", et pole pärast Keskerakonna esimehe valimisi Edgar Savisaarega kohtunud. Delfi andmetel suhtlesid Simson ja Savisaar pärast pikka pausi Pedase puhkekeskuses toimunud seminaril. Keskerakonna pressisekretär Taavi Pukk sõnas, et suhtlus toimus esimest korda pärast kongressi, kuid millest omavahel räägiti, seda peab juba Kadri Simsonilt endalt küsima. Kadri Simsoniga ei ole Delfil veel õnnestunud ühendust saada.

Sel teisipäeval ja kolmapäeval Harjumaal Pedase puhkekeskuses kestnud Keskerakonna fraktsiooni tööseminaril pandi paika poolaasta tööplaan ning esimesel päeval pidas ettekande erakonna esimees Edgar Savisaar. Teemaks oli poliitiline olukord Eestis. Puki sõnul käis Savisaar vaid korraks seminaril.

"See on olnud traditsiooniline, et kui on olnud fraktsiooni väljasõit, siis erakonna esimees on võimalusel seal osalenud," ütles Pukk. Taolisi seminare on fraktsioonis väga pikalt tehtud eesmärgiga just istungijärkude alguses korraks maha istuda, vaadata tagasi eelmisel aastal toimunule ning panna paika tööplaan alanud poolaastaks. Üldjuhul on arutelud seminarivormis ning mõnel aastal on hakkama saadud ka ühepäevase koosolemisega. Sel aastal otsustati teha kahepäevane tööseminar, riigikogu istungitevabal nädalal.

Puki sõnul on keskerakondlased reageerinud skandaalsele uudisele piinlikkusega. "Meil on kahju, et selline asi juhtus ja loomulikult on kõigil piinlik, et selline segadus ja inetu olukord on tekkinud," sõnas Pukk. Fraktsioon alustab esmaspäeval korralist tööd ning siis arutatakse edasi. "Neid pingeid tänaseks ei ole ja kõik on öelnud, et mingeid pingeid ei ole ja eeldan, et sõbralik õhkkond taastub kindlasti."

Kaks päeva kestnud riigikogu Keskerakonna fraktsiooni tööseminaril arutati 2016. aasta tööplaane, kuid avalikkuse tähelepanu pälvis sündmus hoopis sellega, et keskerakondlane Dmitri Dmitrijev istus autorooli, olles kriminaalses joobes. Enne seda oli ta Siret Kotkale ligi tikkunud ja saanud obaduse oma erakonnakaaslaselt Martin Repinskilt.