Facebookis on ürituse lehel end teisipäeva lõunase seisuga osalejaks registreerinud 814 noort.

Konverentsi kodulehel lubatakse noortele "taaskord tuua kohale suurepärased esinejad, aruteluteemad ja programmi. Sinu ette tulevad muusikud, näitlejad, sportlased, teadlased, riigitegelased, suurettevõtjad ja teised spetsialistid, kes kõik jagavad meiega oma kogemusi ja tehtud tegusid. Noortekonverents on õpilasmaastikul kõige kvaliteetsem sündmus, mille juures tegutsevad inimesed, kes tõepoolest soovivad muuta maailma".

Esinejate hulgas on ERRi nõukogu esimees Agu Uudelepp, näitleja Märt Avandi, räppar Genka, sõudjad Allar Raja ja Kaspar Taimsoo ning investor Jaak Roosaare. Lisaks neile siis Riina Raudsik, Igor Mang ning maailmarändur Maarika Traat.

Lahe Koolipäev 2016 projektijuht Marian Vares ütles Delfile, et seda, mida Raudsik hakkab saalitäiele noortele rääkima, ta avaldada ei taha, kuid lubas, et MMS-i propagandaga Raudsik homme ei tegele. "Oleme igast eluvaldkonnast kellegi välja valinud ja Raudsik on oma valdkonna esindaja. MMS-ist ta ei räägi."

Konverentsi peatoetaja on töötukassa.

Eestis pälvis MMSi propaganda esmakordselt avalikkuse tähelepanu 2009. aastal, mil eesti keeles ilmus Robert O. Youngi ja Shelly Redford Youngi raamat "pH ime: tasakaalusta oma toitumist, paranda oma tervist".Riina Raudsik kirjutas raamatule eessõna. Lisaks MMSi lahusele soovitas raamat juua ka vesinikperoksiidi ehk vesinikülihapendit, mis on tuntud tugeva pleegitusainena. Raamatu ilmumise järel tuli kõnesid ka mürgistusteabekeskusesse ning mürgistusteabekeskus, kiirabi ja Tartu Ülikooli toksikoloogid tegid ajakirjanduses ühisavalduse, milles palusid inimestel kloordioksiidi või vesinikülihapendi lahuseid mitte mingil juhul juua ega muul moel manustada.

Eelmisel aastal tõusis aga MMS huviorbiiti seoses avalikkusele suletud Facebooki grupiga, kus propageeriti "lahjendatud" MMSi lahuse joomist ja ka lastele jootmist. Grupi eestvedajad olid TTÜ toonane töötaja Merilin Kukuškin ja Jaanika Veski (Kukuškin vallandati hiljem TTÜ-st). Grupis osales ka Riina Raudsik, kes nimetas ennast vaatlejaks ja eitas MMSi propageerimist.