"Sellist juhtumit on võimalik avastada ainult julgeolekuasutuse sisemiste kontrollimehhanismidega. Nii Põdra kui Dresseni juhtumi puhul ei ole tegemist kõrgemate ametnikega ja seega ei ole küsimus menetluspädevuses - juhtumid on toodud avalikkuse ette ja menetlust juhib riigiprokuratuur," ütles Vaher, viidates, et täna ei tasu rääkida sellest, kas ja kes peaks kapo tegevust kontrollima.

"Antud sündmuste valguses hindan kaitsepolitsei ja selle juhi tööd kõrgelt. Tegemist on väga raskete juhtumitega. Selliseid kuritegusid on ääretult raske avastada ning eriti raske on see siis, kui sellise teo paneb toime kolleeg, kes töötab samas majas. Sama püüdlikult, kui need inimesed varjasid reetmist, pidid nende kolleegid varjama kuriteo menetlemist," ütles Vaher. "Nagu ütlesin ka eile - riigireetmise kahtlustuse puhul on tegemist kahetsusväärse ja valusa juhtumiga, kuid oluline on, et meie eriteenistused suutsid selle ise avastada."

Kapo vahistas neljapäeva hommikul Tallinna lennujaamas oma töötaja Aleksei Dresseni ja ta abikaasa. Viimane oli lendamas Moskvasse - järjekordsele informatsioonimissioonile.