„Ettevõte, kes panustab riigi siseturvalisusesse vabatahtlike toetamise kaudu, tajub vastutust ühiskonna ees ning märkab valdkonda, kus ka erasektori panus on vajalik ja oluline. Mul oli suur rõõm üle anda autasud ettevõtjatele, kes on näidanud ennast heade kodanikena ning leidnud võimaluse vabatahtlike töö toetamiseks. Siinkohal ei tähenda toetamine pelgalt rahalist abi. Enamik firmasid on leidnud muid oma kasutuses olevaid ressursse, millega panustada vabatahtlike päästjate ja abipolitseinike tegevusse,” sõnas siseminister Vaher, vahendas siseministeerium.

Näiteks on ettevõtted tööandjana võimaldanud ja soosinud vabatahtlikel tööajast päästeülesannete täitmist, andnud priitahtlike käsutusse töö- ja puhkeruume, aidanud soetada varustust või ennetustööks vajalikke vahendeid, korraldanud koolitusi ja väljaõppeid.

Aunimetusega vabatahtlike päästjate toetaja, millega kaasneb sellekohane tunnistus ja vastava logo kasutamise õigus, tunnustati kokku seitset ettevõtet. OÜ Paatsalu Puhkekeskus ja aktsiaselts MSCA (Revali Merekool) leidsid märkimist vabatahtlike mere- ja järvepäästjate toetamise eest. AS Ingle, Kuie Põllumajandusühistu, Kolga teenindusühistu, AS Sanwood ning Tamrex Ohutuse OÜ on oma märkimisväärse tegevusega toetanud priitahtlikke päästjaid.

Aunimetusega abipolitseinike toetaja, millega käib samuti kaasas vastava logo kasutamise õigus firmasümboolika kõrval, tunnustati AS Saksa Autot ning Räpina Korrakaitset. Lisaks tänas siseminister tänukirjaga 11 ettevõtet, kes on andnud panuse oma kogukonna vabatahtlike tegevusse.

Ministeerium soovib tänuüritusest kujundada iga-aastase traditsiooni, kus kõik juriidilised ja füüsilised isikud saavad esitada tublisid ettevõtjaid eelneva aasta jooksul tehtud tegude eest tunnustamiseks. Edaspidi ootab siseministeerium põhjendatud ettepanekuid kandidaatide osas igal aastal alates 1.-31. detsembrini. Aunimetust väärivad ettevõtjad tehakse teatavaks veebruarikuu keskel siseministeeriumis toimuval pidulikul aktusel.