Eelmise aasta positiivseks küljeks nimetas ta selle, et politsei- ja piirivalveameti (PPA) personaliprobleemid on lahenemas. Enam ei lange PPA töötajate arv sadade inimeste võrra aastas, vaid eelmisel aastal piirdus langus 19 inimesega ja selle põhjuseks oli PPA juht Elmar Vaheri sõnul töö ümberkorraldamine dokumente väljaandvates büroodes.

Samas nentis Pevkur, et personaliprobleemid on PPAs väga tõsised, sest lähiaastatel lähevad paljud politseinikud pensionile, samuti on alati omal soovil lahkujaid. "Kui aasta pärast oleme samal tasemel, olen rahul," ütles Pevkur.

Vaher ütles, et eelmise aasta liiklussurmad ehk 67 hukkunut on 11 surnut vähem kui aasta varem. Suureks probleemiks on jalakäijate surmasaamine ülekäiguradadel, sest need on tihti pimedad ja jalakäijad pole autojuhtidele nähtavad. Novembris sai pimedate ja vihmaste ilmadega ülekäiguradadel surma üheksa jalakäijat.

Ebaseadusliku migratsiooni juures on suurimaks probleemiks valedel alustel viisa taotlemine, et nii Eestisse saada või siit edasi liikuda. Ta tõi näiteks, et kui ikka Narva piiripunkti ilmub suvel inimene, kellel on kaasas talveriided ja pilet Rootsi, siis teda Eestisse ei lasta.