Piirkiirusest kinnipidamine moodustab Pevkuri sõnul liiklusjärelevalvest tervikuna umbes 20 protsenti. 2015. aastal esimese seitsme kuuga tuvastati üle 51 000 liiklusseaduse nõuete rikkumise, millest 25 000 moodustavadki piirkiiruse ületamised.

"Me kindlasti otsime võimalusi selle protsessi kiirendamiseks. Ühe võimalusena, lisaks statsionaarsetele kiiruskaameratele, näeme, et vähendada reaalselt politsei n-ö töötunde ja kulutada seda efektiivsemalt, kasutada ka mobiilseid automaatseid kiiruskaameraid," ütles Pevkur.

"Ärge Pirita teel kiirust ületage. Reedel tegime esimese kiirtesti, mille tulemused on üsna jahmatavad. Pooletunnise mõõtmise peale 480 autost pooled ületasid kiirust. Kolmandik sellest 480-st ületas kiirust rohkem kui 10 km/h ja üks protsent ületas rohkem kui 20 km/h, Pirita teel, Tallinna linnas. Homme kell 1 Pirita teel proovime, paneme ta testmõõtmisesse ja sealt edasi aasta lõpuni testime teda üle Eesti," lisas Pevkur.

Kui testmõõtmised on edukad, siis võtab PPA need ka järgmisest aastast kasutusse.

Siseministeerium on ka teinud ettepaneku justiitsministeeriumile, et oleks võimalik kasutada videomenetlust laiemalt, et ei oleks vaja täita nii palju protokolle. Selle jaoks on vaja muuta seadust.