Siseminister Ken-Marti Vaher esitab Sinisalu kandidatuuri valitsusele kinnitamiseks peagi. Enne seda peab Sinisalule oma heakskiidu andma riigikogu julgeolekuasutuste erikomisjon ja õiguskomisjon.

Siseministri kinnitusel on Arnold Sinisalu pühendunud juht ja julgeoleku valdkonda väga hästi tundev kõrge usaldusväärsusega riigiametnik.

„Arnold Sinisalul on tipptasemel haridus, samuti pikaajaline kogemus ametkonnas, ta on töötanud väga erinevatel ametikohtadel ja tunneb hästi nii töötajaid kui ka ametkonna erinevaid valdkondi. Sinisalu on aktiivselt osalenud aastate jooksul õigusloomes, samuti arendanud julgeolekuasutuste rahvusvahelist koostööd,“ sõnas siseminister Ken-Marti Vaher saadetud teates.

Arnold Sinisalu on andnud nõusoleku kandideerimaks kapo peadirektori ametikohale.

Arnold Sinisalu on sündinud 1970. aastal Kärdlas. Ta on lõpetanud 1992. aastal siseministeeriumi politseiakadeemia, 1999. aastal Tartu Ülikooli õigusteaduskonna bakalaureuseõppe ning 2012. aastal samas ka doktoriõppe. Sinisalu on lisaks ametialasele tegevusele uurinud mõjutustegevuse piire rahvusvahelises õiguses. Alates 1993. aastast on Sinisalu töötanud erinevatel, valdavalt juhtivatel ametikohtadel kaitsepolitseiametis.

Kaitsepolitsei peadirektor nimetatakse ametisse viieks aastaks.

Kaitsepolitsei senine peadirektor Raivo Aeg lükkas hiljuti tagasi siseminister Ken-Marti Vaheri pakkumise juhtida kapot ka järgmised viis aastat.

Aeg ütles, et kaitsepolitseis ei tohi tekkida endaga rahul olevat rutiini, vaid kaitsepolitsei peab olema kogu aeg arenemisvõimeline.

Vaher kinnitas märtsi alguses Eesti Päevalehele, et kapo uue peadirektori leidmine on märtsikuu küsimus.

Raivo Aegi ametiaeg kapo juhina lõpeb 15. juunil.