Siseminister Hanno Pevkur helistas täna hommikul mehele, keda nädalavahetusel Tartus väikese lapse nähes rünnati, teatas ministeerium.

„Soovisin teda isiklikult tänada üles näidatud vapruse eest ja küsida, kuidas tal paranemine kulgeb. Mul oli hea meel kuulda, et vaatamata tema vastu toime pandud ründele, oli Jaanus heatujuline ja positiivne. Samuti ütles Jaanus, et on rahul nii kiirabi kui politsei tööga ning loodab, et kurjategijad saavad kiiresti õiglase karistuse,“ vahendas Pevkur vapruse eest tunnustuse saanud mehe sõnu.

Arvestades, et selline sekkumine vandaalide korrarikkumise lõpetamiseks nõudis tavapärasest suuremat julgust ja õiglustunnet ning otsustav käitumine ühe pereisa poolt on parim näide kodanikujulgusest, otsustas Pevkur väljastada Jaanusele siseministri tänukirja, mis toimetatakse Jaanusele veel tänase päeva jooksul.

„Igasugune vägivald, liiatigi väikeste laste juuresolekul, on absoluutselt lubamatu ning ma väga loodan, et kõik selle ründega seotud isikud saavad kiiresti vastutusele võetud. Omalt poolt soovisin Jaanusele jõudsat paranemist ning avaldasin lootust, et ka pere tervikuna saab juhtunust üle,“ ütles siseminister Hanno Pevkur.