Siseminister Hanno Pevkuri sõnul panustab Eesti Sisejulgeolekufondi vahendid eelkõige piirivalve tugevdamiseks. "Uued patrullsõidukid, öövaatlusseadmed ja muu selline on see, mida me piirivalve tugevdamiseks soetame. Lisaks viime lõpule Eesti viisainfosüsteemi arenduse ja tugevdame riigi suutlikkust võidelda terrorismi, narkokaubanduse, küberkuritegevuse, inimkaubanduse ja lõhkeainetega seonduvate ohtudega,’’ lausus Pevkur.

Lisaks ISF programmile on Euroopa Komisjon varasemalt kinnitanud ka Varjupaiga-, Rände- ja Integratsioonifondi (AMIF) Eesti riikliku programmi, kus Euroopa Liidu toetus on veidi üle 10 miljoni euro.

AMIF-ist rahastatakse vastuvõtu-, varjupaiga- ja tagasisaatmissüsteemide tõhustamist, seal hulgas ametnike koolitamist ja IT-arendusi, rahvusvahelise kaitse taotlejatele majutuskohtade loomist, kolmandate riikide kodanikele mõeldud lõimumisprojekte, eesti keele õpet ja kohanemiskoolitust. Samuti rahastatakse riigis ebaseaduslikult viibivate kolmandate riikide kodanike tagasisaatmist ja sellega kaasnevaid meetmeid.

ISF-i ja AMIF-i rahakasutuse eest vastutab siseministeerium ja rahastatud projektid viiakse ellu 2022. aasta lõpuks.