"Praegu rakendatud turvameetmed on piisavad, et tagada [Vene] saatkonna ja lähiümbruse turvalisus," ütles siseministeeriumi pressiesindaja BNS-ile. Ta märkis, et tõsiseid ründeid, mis häiriksid rahu ja tööd, pole saatkonna vastu toime pandud. "Viimastel aastatel on saatkonna läheduses toime pandud õigusrikkumised olnud enamjaolt seotud joobes inimeste viibimisega avalikus kohas ning parkimisnõuete eiramise ja liiklusõnnetustega," ütles ta.

Venemaa saatkond Eestis esitas välisministeeriumile noodi seoses saatkonna juures hiljuti toimunud vahejuhtumiga, soovides ühtlasi saatkonna juurde politseivalvet.

"Seoses hiljuti aset leidnud huligaanse teoga Venemaa välisasutuse suhtes pöördus Venemaa saatkond taas Eesti võimude poole palvega seada sisse diplomaatilise esinduse hoone välisperimeetri politseivalve, samuti rakendada meetmeid sarnaste aktide ennetamiseks tulevikus," ütles saatkonna pressiesindaja BNS-ile. Ta keeldus täpsustamast, mis tüüpi huligaansusega oli tegemist, millal vahejuhtum aset leidis ning millal noot esitati.

"Venemaa saatkond Tallinnas on seoses intsidendiga pöördunud välisministeeriumi poole noodiga. Asja uurimisega tegeleb politsei," ütles BNS-ile välisministeeriumi pressiesindaja.

Siseministeeriumi pressiesindaja sõnul on kõnealuse juhtumi osas alustatud väärteomenetlust.