Linna sisekontrolör jõuab kontrollaktis järeldusele, et ametiseisundi määratlus korruptsioonivastases seaduses on sõnastatud ebaselgelt ning pakub mitmeid erinevaid tõlgendamisvõimalusi ning pealegi on taolise absoluutse piirangu õiguspärasus iseenesest vaieldav, teatas Raepress.

Sisejuurdluse läbiviijad on seisukohal, et väärteo korras karistada saanud ametnike täiendav karistamine distsiplinaarkorras ei ole põhjendatud.

Sisekontroll esitab juurdluse tulemused järgmise nädala linnavalitsuse istungile.

Linnasekretär Toomas Sepa sõnul on sisekontrolöri teenistuses valminud kontrollakt ametiisikute töökoha ja tegevuspiirangute nõuete järgimise kohta saadetud tutvumiseks linna ametiasutustele, kes esitavad linnavalitsusele 10. oktoobriks oma seisukohad ning seejärel arutab ja kujundab Tallinna linnavalitsus oma seisukoha 15. oktoobri istungil.

„Lisaks linnavalitsuse sisejuurdluse akti valmimisele tahan veel tähelepanu pöörata sellele, et järgmine kolmapäev on ka tähtaeg, mil linnavalitsus peaks saama vastuse andmekaitse inspektsioonilt, kes alustas meie kaebuse alusel Põhja politseiprefektuuri suhtes järelevalvemenetlust seoses politsei poolt ajakirjandusele edastatud Tallinna linnavalitsuse ametnike isikuandmetega,“ lisas Sepp.