Ain Karafin asus tööle tuletõrje- ja päästealal 1982. aastal, pärast Tallinna Polütehnilise Instituudi lõpetamist ning on töötanud päästealal erinevatel ametikohtadel. „Olen peadirektori asetäitja ametis olnud üle 13 aasta, see on väga pikk aeg. Otsuse asuda uuele ametikohale muutis mulle kergemaks teadmine, et päästeameti praegused tugivaldkondade juhid on väga heal tasemel,“ ütles Karafin meediale saadetud teates.

Päästekolledži direktorina plaanib Ain Karafin üle vaadata tänase päästespetsialisti kutsehariduse korraldamise. Samuti on suureks väljakutseks see, kuidas demograafilisest olukorrast tingitud järjest vähenevast õpilaste arvust päästekolledžile vajalikud õppurid kätte saada.

Sisekaitseakadeemia rektor Lauri Tabur tegi mulle pakkumise ja otsustasin selle vastu võtta. Päästealase hariduse probleemid ja arendamine on mulle huvi pakkunud kogu teenistuse jooksul ning olen viimastel aastatel selles valdkonnas ka tegutsenud, osaledes päästekolledži nõukogu töös. Seega oli see mulle õige ettepanek õigel ajal,“ selgitas Karafin.

Kolledži senine juht Margus Möldri alustas tööd Sisekaitseakadeemias 2005. aastal, kõrg- ja kutseharidusega päästeametnikke õpetava päästekolledži direktori asetäitjana. 2008. aastal nimetati ta viieaastaseks ametiajaks päästekolledži juhiks. Sisekaitseakadeemia rektor Lauri Tabur iseloomustab Margus Möldrit kui võimekat juhti, kes plaanib ka tulevikus jätkata tööd päästevaldkonnas.