Sisekaitseakadeemia rektor Lauri Taburi sõnul on Eesti kui Euroopa Liidu piiririigi jaoks sellise tasemega konverentsi korraldamine äärmiselt oluline.

"Kui lähtuda teenistuskoerte arvust ja asutustest, kes teenistuskoeri oma töös kasutavad, oleme Euroopa Liidus n-ö väikesed tegijad. Kuid tõsiasi, et meie kaitseme Euroopa Liidu piire, tähendab seda, et meie koerajuhid ja koerad peavad omama parimaid teadmisi ja oskusi," jätkas Tabur.

Euroopa teenistuskoerte koolituskeskuste juhtide konverentsil osalevad EL liikmesriikide ja partnerriikide teenistuskoerte koolituskeskuste juhid. Konverentsil tehakse kokkuvõte käesoleva aasta olulisematest tegevustest, räägitakse aktuaalsetest probleemidest teenistuskoerte koolitamisel ja kasutamisel ning demonstreeritakse koolitusmaterjale, mis on osaliselt filmitud Sisekaitseakadeemia teenistuskoerte keskuses Murastes.

Sisekaitseakadeemia teenistuskoerte koolituskeskuse juhi Jüri Pajusoo sõnul on koolituskeskuse kontaktid piirdunud seni vaid lähiriikidega ning praktika ja uuendused jõuavad meieni viivitusega.

Konverents toimub 11. ja 12. septembril Solarise konverentsikeskuses.