"Need inimesed, kes ei suuda aeg-ajalt ka mõningaid paratamatuid kaotusi mehiselt ja väärikalt taluda ning neist midagi õppida, ei võida ausal teel iialgi," teatas Sirendi pressiesindaja vahendusel.

Sirendit paneb imestama Jaanus Marrandi, Rein Randveri, Karel Rüütli ja Jaan Õunapuu ühine poliitiline üleskutse rahvaliitlastele − asuda ise omaloodud Rahvaliitu likvideerima ning reetma neid aluspõhimõtteid ja õilsaid eemärke, mis Rahvaliidu loomise esile kutsusid. Seda katset tuleb pidada igas mõttes ebaõnnestunuks ning kahtlustada, et see oli teatud jõudude tellimus, arvab ta.

"Rahvaliidu büroo töötajatel on õigustatud ootus saada kätte neile lepinguga lubatud ametikohad ja töötasu. Mõnedel neist polnud valikut, sest nad teenisid ustavalt reetlikke juhte, kes lubasid neid kaasa võtta. Pole teada, kas täpselt sama lugu on ka aseesimeeste ja volikogu esimehega. Me ei taha siinkohal rääkida finantsdistsipliini jämedast rikkumisest, sest kõige muu kõrval on see, nagu öeldakse, ikkagi vaid raha. Raharaiskamise tagajärgedest saame peagi üle. Analüüsime olukorda ja ootame ära erakonnasiseste üksuste ettepanekud," loetleb Sirendi oma etteheiteid.

"Rahvaliidu noored esitasid nõudmise, et Jaanus Marrandi ja Karel Rüütli tuleb kõlvatu käitumise pärast erakonnast välja heita. Vanematel rahvaliitlastel oli nende nüüdsete Rahvaliidu likvidaatoritega omal ajal usaldusväärne koostöö ja seetõttu soovisime neile anda võimaluse ise lahkuda," nentis rahvaliitlaste juhi kohusetäitja. "Praegu aga solvab, kui nad soovitavad rahvaliitlastel lambakarjana järgneda häbitule üleskutsele – sotside seas olevat võimalik kõige tulemuslikumalt täita meie programmilisi lubadusi."

"Rahvaliidu reetlikule juhtkonnale soovitame vabatahtlikult lahkuda ja meid rahule jätta. Kui te osakesegi sellest tööst, mida sotside heaks tegite, oleksite teinud Rahvaliidu hüvanguks, siis poleks meil praegu tarvis rääkida erakondade omaprobleemidest, vaid saaksime pühenduda rahva teenimisele, mis on erakonna ainus mõte," sõnas Sirendi lõpetuseks.