33-aastane Karulin on Eesti teatri agentuuri juhataja.

Viimasesse vooru valiti kirjanik ja kriitik Jan Kaus, tele- ja trükiajakirjanduses tegutsenud Sven Paulus, Eesti teatri agentuuri juhatuse liige Ott Karulin, Sirbi praeguse tegevtoimetaja Lea Larin ja Eesti kirjandusmuuseumi teadur Kadri Tüür.

Pärast vestlusi toimus salajane hääletus. Hääletussedelitel oli kolmteist nime, st ka nende kandidaatide nimed, kellega valmiskomisjon ei olnud kohtuda soovinud. Hääletuse tulemuste põhjal valiti Sirbi peatoimetajaks Ott Karulin, kes sai viis poolthäält.

Jan Kaus kogus neli poolthäält, ütles komisjoni liige Urmas Klaas Delfile.

Komisjoni kuulusid akadeemik Jaan Undusk (Eesti Teaduste Akadeemia esindaja), Kristiina Ross (Sirbi kolleegiumi liige), Tambet Kaugema (Sirbi toimetuse esindaja), Ville Jehe (Kultuuri Koja esindaja), Evi Arujärv, Peeter Laurits ja Margit Mutso, kelle nimetasid loomeliidud. Samuti Urmas Klaas ja Piret Saluri sihtasutusest ning SA juhataja Toomas Väljataga.

Toomas Väljataga ei hääletanud.

Lisaks Kausile, Paulusele, Karulinile, Larinile ja Tüürile soovisid Sirbi peatoimetajaks saada ajakirjanikud Paavo Kangur ja Rando Tooming, kirjanik Sass Henno, suhtekorraldaja Ivo Rull, teleprodutsent ja lavastaja Gerda Kordemets, teatrikriitik Kairi Prints ja eraettevõtja Martin Sookael.

Kultuurilehte soovisid veel peatoimetada insener Hillar Pattik, ökonomistist pensionär Leo Martinson ning aktivistist ja õppejõust koosnev tandem Meelis Kaldalu ja Jelena Grigorjeva.

Ott Karulin astub ametisse 1. jaanuaril 2014.