"Käisime täna Vääna-Jõesuu rannas. Vesi õitses ja lapsed sulistasid seal sees... Ise küll väga ei julgenud seal eriti supelda," viitas sinivetikakahtlusele üks rannas käinu eile õhtul. Ka teiselt poolt Tallinnat Viimsi poolsaare idakalda rannavees märgati kahtlaselt tihedat rohekat tükilist ja hägust suppi.

Terviseameti avalike suhete juhi Iiris Saluri teatel käisid inspektorid täna hommikul Tallinna supluskohtades ja võtsid proovid sinivetikatele, aga vastused ei saabu kahjuks enne nädala lõppu.

"Seega, kui teile tundub, et supluskoha vee värvus on muutunud kollakas roheliseks ja sel veel on kopituse lõhn, kaldaäär või vesi on kaetud tiheda roheka massiga, mis on nii väikeste mõõtmetega, et vette pistetud pulgale midagi ei jää, siis võib eeldatavasti olla tegu vetikatega," selgutas Saluri ja sõnas, et sellistest leidudest võiks teavitada Terviseametit saates e-kirja aadressile kesk@terviseamet.ee.

Saluri hoiatas, et terviseamet lapsi sellises vees ujutada ei soovita ning kindlasti ei tohiks sellist vett alla neelata. Veest peaks eemale hoidma ka kodu- ja lemmikloomad. "Kui olete tugeva tervisega ega põe mingit allergiat, siis kiire suplus endast ohtu ei kujuta, aga hea oleks end pärast sellises vees suplemist kohe puhta veega üle loputada," rahustas ta.