"Väga meeldiv on näha just nii palju rahvusmeelseid noori eestlasi meiega järjekordselt liitumas. Olen enam kui kindel, et nad annaksid endast viimse meie rahva ja riigi hüvanguks," sõnas üks Sinise Äratuse Tallinna liidreid Taavi Tapu. "Näen sära ja positiivsust noorte neidude ja noormeeste silmades, kes meie ridadesse astuvad ning kelle südameasjaks on meie rahva ja riigi hoidmine."

Kõigi loodud salkade ülesannete hulka kuulub Sinise Äratuse maailmavaate ja sümboolika populariseerimine. Tegeldakse nii muusika, kunsti kui ka parempoolsete filosoofide teoste tudeerimisega. Salkade eest vastutama määratud isikud on Tapu sõnul oma ülesannete tasemel ja tõotavad noorteliikumisele pidevat kasvu.

"Rääkisin ühe 16-aastase noormehega, kes nagu teisedki on leidnud endale vennaskonna, et koos oma rahvust ja riiki hävingust päästa," teatas Tapu. "Meie noored on kahe jalaga maa peal. Ma näen neis nii rahva- ja riigimehi kui ka tulevast kultuurieliiti."

Sinine Äratus on asutatud 2012. aastal EKRE noorteliikumisena, nende tuntuimad aktsioonid on seni olnud protestid piirilepingu ja aktsiisitõusu vastu ning iga-aastane tõrvikurongkäik vabariigi aastapäeval Tallinna kesklinnas.