"Reformierakond sai esialgu tavapärase toetuse kasvu. See on neil ikka õnnestunud peale partneri vahetust. Tänaseks on selge, et vaatamata uuele esimehele jätkatakse vanal ülbel viisil ning keeldutakse isegi tunnistamast, et paljudel Eesti inimestel on raskusi igapäevase toimetulekuga," ütles Simson erakonna pressiesindaja vahendusel.

"Ka sotsid on valitsusega liitumise ajast kaotanud kolmandiku oma toetusest (28 protsendilt aprillis 19 protsendile oktoobris). Ilmselt on põhjuseks tõsiasi, et valitsuses ei suudeta oma põhimõtteid kaitsta ning mitmed sotsidest ministrid on oma valdkonnas tõsistes raskustes. Nii parvlaeva saaga kui töövõimereformi raskused on pandud sotside õlule, samas kui Reformierakond pigem teeb probleemi lahendamise raskemaks kui abistab," märgib Simson.

See, et IRL on endiselt madalaima reitinguga tuleneb Simsoni hinnangul üldisemast usaldusväärsusest ja usutavusest. "Ei IRLi uus peaministrikandidaat ega uued lubadused lase unustada küsimusel - mida te senimaani seitse aastat valitsuses tegite?"

Simson ei nõustu Emori analüütiku Aivar Voogi kommentaariga, et oktoobri reitingud määras vaid kooseluseadus. "Sest selle seaduse algataja Reformierakonna toetus jäi samaks, samas kui nii vastaste IRLi kui pooldajate sotside toetus langes. Ilmselt kujundavad neli kuud enne riigikogu valijate eelistusi siiski põhimõttelisemad ootused senise valitsuspoliitika muutmiseks," sõnas Simson.

Keskerakonna toetuse kasv 27 protsendile ja esikoha jagamine Reformierakonnaga on loomulikult meie jaoks hea uudis. See näitab, et Keskerakond täidab selgelt opositsiooniliidri rolli ning Eesti inimestele läheb korda meie sõnum, mis pakub senisest hoolivamat ja enam inimestesse panustavat poliitikat.