Simson ütles, et ta on Toobalile ka korduvalt tagasiastumist soovitanud. "Ta oli olukorras, kus ta ei saanud enam tegeleda peasekretäri too, vaid ainult enda probleemidega," ütles Simson.

Simson kuulis Toobali lahkumisest eile, kui ta käis erakonna büroost läbi. Simsonile tundus, et Toobal oli selle otsuse enda jaoks läbi mõelnud. Ta ei välistanud aga, et esialgu võib Toobalil olla tunne, et ta on millestki ilma jäänud.

Kuna Toobali suhtes on jõustunud süüdimõistev kohtuotsus, on Simson ja ta toetajad Keskerakonnas nõudnud Toobali erakonnast lahkumist, nagu seda nõuab Keskerakonna põhikiri. Keskerakonna juhatus pidi seda peatselt arutama.

Toobal kirjutas oma lahkumise selgituseks pikema kirja, millest üks osa kritiseeris ka Simsonit.

Kui 2011. aastal kandideeris Edgari vastu Jüri Ratas, siis võitlesin ma Ratase vastu oluliselt verisemalt kui nüüd, mil Kadri Edgari vastu läks.

Kadri Simson oli see, kes mind omal ajal erakonna büroosse tööle kutsus ja Edgarile võimaliku peasekretäri kandidaadina tutvustas.

Mul oli, või siis minu arvates on, temaga isiklik side. Oma hääle kongressil andsin loomulikult Edgarile, kuid mina ega minu meeskond ei kiusanud Kadrit.

Nüüd vaadates, kuidas mitmed inimesed, kes enne kongressi toetasid Kadrit (peamiselt Reps, Vitsut, Aab ja teised) ei oska kaotades käituda, siis mul on kurb mõelda, kui nemad olekski kongressil võitnud ja täna erakonda juhiks.

Hea, et nii ei läinud.