Simson tuletab meelde, et aasta aega tagasi lubas keskfraktsioon, et juhul kui valitsus otsustab esitada Eesti esindajaks Euroopa Kontrollikojas Juhan Partsi, kes juba ministrina Euroopa reeglite täitmisega kimpus oli, algatada peaminister Taavi Rõivase umbusaldamise. Simsoni kinnitusel ei ole antud lubadus kuhugi kadunud.

"Eelnevate kogemuste põhjal on selge, et Juhan Parts ei sobi Eesti esindajaks Euroopa Kontrollikojas. Valitsus on täna avalikkusele teatavaks tehtud otsusega pöördunud tagasi juba läbitallatud rajale, mida Keskerakond ei kavatse aktsepteerida," rääkis Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson.

Simson lisas, et ta on veendunud, et Eesti esindaja kojas, mis on loodud reeglite kontrollimiseks, ei saa olla inimene, kes pole oma ministriaja jooksul reegleid täitnud ega neid ka kontrollida suutnud. "Eestis on mitmeid sobivaid inimesi antud positsioonile, kuid Juhan Parts ei ole üks neist."

"Aasta aega tagasi lubasime, et Partsi lähetamine kontrollikotta toob kaasa peaministri umbusaldamise. Oleme ausad, põhjuseid peaministri umbusaldamiseks leiab veel mitmeid, eesotsas parvlaevatehingutega, millest võib välja kooruda Eesti lähiajaloo suurimaid korruptsioonijuhtumeid. Kavatsen lähipäevil konsulteerida ka EKRE ning Vabaerakonna fraktsioonide juhtidega, et ühiselt peaminister Taavi Rõivasele umbusaldust avaldada," ütles Kadri Simson kokkuvõtteks.

Tänasel erakorralisel valitsuse telefoniistungil otsustas valitsus, et Euroopa Kontrollikoja Eesti esindaja kandidaat on IRL-i liige.
Juhan Parts.

Riigikogu Isamaa ja Res Publica fraktsiooni liige Juhan Parts oli aastatel 2003-2005 peaminister ning aastatel 2007-2011 majandus- ja kommunikatsiooniminister. Ajavahemikul 1998-2002 töötas Parts riigikontrolörina ning aastatel 1992 -1998 justiitsministeeriumi asekantslerina.

Vastavalt Vabariigi Valitsuse seadusele esitab Euroopa Kontrollikoja liikme kandidaadi valitsus rahandusministri ettepanekul, tutvudes eelnevalt riigikontrolöri arvamusega. Pärast valitsuse heakskiitu esitatakse Euroopa Kontrollikoja Eesti-poolse esindaja kandidatuur Euroopa Liidu nõukogule. Kontrollikoja liikme kinnitab nõukogu pärast konsulteerimist Euroopa Parlamendiga.