Kui spiiker Ene Ergma oli avanud läbirääkimised, sai kõnepuldist sõna Kadri Simson, kes kurtis sõnavõtu lõpus, et vastupidi peaministrile, kes võib rääkida nii kaua, kuni mõtteid peas on, on riigikogu liikmetel ajapiirang.

Seejärel pakkus Ergma peaministrile võimalust osaleda läbirääkimistel.
"Kuid ka siin on teil aeg piiratud!" täpsustas Ergma.

Ansip võttis pakkumise vastu ja selgitas Simsonile, et viimane omistas Euroopa Komisjonile väite, et Eesti maksusüsteem on arusaamatu. Ansip küsis Simsonilt konkreetset viidet, kuid ei kuulnud seda.

"Teie omistasite Euroopa Komisjonile väite, et eraisikute laenukoormus on Eestis väga kõrge. Ma ei kuulnud teie käest viidet Euroopa Komisjoni dokumendile selles küsimuses. Viitamisega tuleb olla korrektne! Kui teile on Eesti maksusüsteem arusaamatu ja teile tundub, et laenukoormus on kõrge, siis on see täiesti arusaadav. Inimesed saavad aru või ei saa aru, tunnevad või ei tunne, aga teistele oma väidete, oma seisukohtade omistamine ei ole aus, olgem ausad," kõneles Ansip.

Sellest repliigist silmnähtavalt solvunud Simson sai Ergmalt sõna repliigiks. Seejärel lõpetas spiiker selle arupärimise käsitlemise.

Uuele arupärimisele vastama asudes lausus Ansip: "Ma ei saa jätta järele andmast kiusatusele, et veel kord heale Kadri Simsonile meelde tuletada, et eraisikud ja erasektor on kaks täiesti erinevat asja ja ei maksa omistada Euroopa Komisjonile väiteid, mida Euroopa Komisjon pole kunagi väitnud. Aga nüüd vastan teie arupärimisele."

Seejärel palus Kadri Simson veelkord sõna ja viitas riigikogu töö- ja kodukorra seadusele. Tema väitel annab seadus riigikogu liikmele õiguse esitada protesti, kui riigikogu puldist on riigikogu saadikut nimepidi mainitud, mida peaminister tegi.

Simson leidis, et vastavalt sellele seadusesättele oleks istungi juhataja spiiker Ene Ergma pidanud olukorra lahendama ja Simsonile sõna andma. Ergma seda ei teinud ja palus peaministril arupärimisele sisuliselt vastata. Ergma väitel lubab seadus sõna võtta vahetult peale seda, kui inimene lõpetab oma ettekande.

Kokkuvõttes leidis Simson, et Ansip „pani talle ära“, kasutades õigust piiramatuks ajakasutuseks arupärimisele vastamisel. Simsoni väitel pole sellest „ärapanemisest“ midagi, sest valitsusjuht on „ära pannud“ ka näiteks arstidele.

"Praegusel hetkel ma ei tahagi sellel peatuda, sest peaminister, kes sellel nädalal on ära pannud ka arstidele, meditsiinitöötajatele, pannes ka mulle ära, pigem ülendab mind sellega," võib lugeda riigikogu stenogrammist.

Simsoni hinnangul ei käitunud Ergma erapooletult ja soovitas edaspidi riigikogu kodukorda mitte rikkuda, lisades samas, et ta peab Ergmast väga lugu.

"Te ei lahendanud minu protesti viivitamata, te eirasite seda. Teades, et te tunnete kodu- ja põhikirja, arvan ma, et te käitusite väga erapoolikult. Mul on lihtsalt teile palve kui sümpaatsele inimesele: ärge enam nii tehke! Aitäh!" seisab stenogrammis.