"Riigikogu liige on vaba oma mandaati kasutama ja võib külastada just neid riike, kuhu ta on kutsutud või kuhu on tarvis minna, nii ka Vladimir Velman. See aga ei tähenda, et kõik sihtkohad ja üritused, mida külastatakse, tervitatavad oleksid," kommenteeris Simson Delfile erakonnakaaslasevisiiti Venemaale, mida rahastas Vene raudtee juht Vladimir Jakunin.

Velman andis Simsoni sõnul teada, et üritust, mida ta septembris külastas, korraldas Rahvusvaheline Õigeusu Parlamentaarne Assamblee (ÕPA).

"Piletid ja kutsed Vladimir Velmanile tulid just antud ühenduse kaudu. Üritusel osales ta kui riigikogu õigeusuliste saadikurühma esimees. Nagu Velman ka tänases Päevalehe loos mainis, on ta ÕPA tegevustest osa võtnud juba 15 aastat ja käinud selle aja jooksul korduvalt erinevatel üritustel ja konverentsidel. Need üritused on toimunud kõikjal Euroopas," selgitas Simson.

Eelmainitu valguses ei saa Simsoni sõnul öelda, et Velman oleks konverentsil osalenud mõne Venemaa poliitiku kutsel.

"Mis puudutab Ukraina ja Venemaa vahelist konflikti, siis arvamuse selles küsimuses olen üheskoos mitme teise Keskerakonna saadikuga selgelt välja öelnud siis, kui olime avalduse "Ukraina suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse toetuseks" algatajate seas. Jään nende põhimõtete juurde," lisas Simson.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutas, et riigikogu väliskomisjoni liige Vladimir Velman veetis septembris tööajast kolm päeva Moskvas. Velman võttis vastu EL-i sanktsioonide alla pandud riigiduuma saadiku kutse ja osales teise musta nimekirja tegelase konverentsil. Eesti rahvaesindaja lasi oma sõidu silmagi pilgutamata Vene rahaga kinni maksta.

Kuigi riigikogu eelinfost ei leia selle kohta sõnagi, osales Velman õigeusu parlamentaarse assamblee (ÕPA) nn sotsiaalse tegevuse, perekonna ja emaduse komisjoni istungil. Assambleel on koduleht, kus Velmani kui Eesti rahvaesindaja osalus prominentselt ära märgiti.