Tema sõnul tehakse praegu avaldusele täiendusi ja oodatakse, et sellega liituks võimalikult palju saadikuid, vahendab ERRi uudisteportaal.

"Hetkel tegeleme koos Vabaerakonna ja EKRE fraktsioonide juhtidega peaministri umbusaldusavalduse teksti koostamisega. Täna on meil plaanis selleteemaline kohtumine EKRE ning Vabaerakonna fraktsioonide esindajatega, sest loomulikult on igal fraktsioonil lisaks paljudele kokkulangevustele peaministri puudujääkide osas ka eripäraseid etteheiteid. Seega võtame aja, et kõik saaksid avaldusele täiendusi teha ning et seeläbi liituks sellega võimalikult palju rahvasaadikuid," ütles Simson.

"Olen veendunud, et põhjuseid peaminister Taavi Rõivase umbusaldamiseks on väga palju ning soovime, et see loetelu väljenduks ka umbusalduse tekstis," lisas Simson.

Nii EKRE kui ka Vabaerakonna fraktsioonide esimehed on ERR-ile kinnitanud, et tõenäoliselt ühinevad nad umbusaldamisega.

Simson ütles eelmise nädala esmaspäeval, et aasta aega tagasi lubas keskfraktsioon, et juhul kui valitsus otsustab esitada Eesti esindajaks Euroopa Kontrollikojas Juhan Partsi, algatada peaminister Taavi Rõivase umbusaldamise. Simsoni kinnitusel ei ole antud lubadus kuhugi kadunud.

Valitsus kinnitas eelmisel esmaspäeval erakorralisel telefoni teel peetud kabinetiistungil Euroopa Kontrollikoja liikmeks Juhan Partsi.