Harju maakonna elanikest vangid paigutatakse reeglina Tallinna vanglasse ja Murru vanglas võivad oma karistust kanda üle 55aastased, kellel ei ole tervislikke vastunäidustusi, selgitas Eesti Päevaleht Online'ile justiitsministeeriumi avalike suhete talituse juhataja Ivi Papstel.

Täpne kinnipidamiskoht ja see, kas vangi tuleb teistest kinnipeetavatest eraldi hoida, otsustatakse iga vangi puhul eraldi ja selleks on vanglal aega kolm kuud.

Papsteli selgitust mööda võetakse kinnipeetav pärast kohtuotsuse jõustumist vanglasse vastu ja paigutatakse kõigepealt vastuvõtuosakonda, kus tehakse kindlaks tema eluloolised andmed, määratletakse sotsiaalpsühholoogiline prognoos ja selgitatakse välja muud andmed, mis on vajalikud tema individuaalse täitmiskava koostamiseks. "Kinnipeetava vastuvõtuosakonnas viibimise aeg ei tohi ületada kolme kuud," ütles Papstel.

Samuti on vangi puhul vaja lahendada küsimus, kas teda tuleb hoida teistest vangidest eraldi. Vangistusseaduse eraldihoidmise printsiip näeb ette, et vanglas hoitakse eraldi inimesi, keda nende endise ametialase tegevuse tõttu ähvardab kättemaksuoht "Oluline on ka rõhutada, et eraldi hoidmine ei tähenda kindlasti mingit üksikvangistust, see tähendab vaid tema eraldamist neist kinnipeetavatest, kes talle kätte võivad maksta. " lisas ta.

Avalike suhete talituse juhataja sõnul jääb vang üldjuhul sellesse vanglasse, kuhu ta algul määrati, kuid vangistusseadus näeb ette ka alused kinnipeetava ümberpaigutamiseks ühest vanglast teise – näiteks tema individuaalse täitmiskava elluviimiseks, vangistuse täideviimise eesmärkide saavutamiseks või julgeolekukaalutlustel.