„Nad käisid komisjonis ja rääkisid sel teemal,“ ütles Meikar. „Meile anti kogu informatsioon ja komisjon toetas ministeeriumi seisukohta.“

Meikari sõnul leidis Eesti pool, et kui võtta mõni Araabia riigist pärist inimene vastu, siis tema julgeolek oleks siin ohus.

„Vabastatud vangide vastuvõtmise eesmärk oli ju see, et nende julgeolek oleks tagatud,“ rääkis Meikar. Ta lisas, et kõnealusel juhtumil oleks need inimesed Eesti ühiskonnas liialt silma paistnud, sest meil puudub vastav kogukond või on see liiga väike ja need inimesed oleks Eestis ohtu sattunud.

Meikar lisas, et kuna see väliskomisjoni istung oli pikka aega tagasi ja ta kõiki istungeid peast ei mäleta, siis ta kirjeldas toimunut mälu järgi. Vajadusel on seda aga võimalik protokollidest järele vaadata.

Wikileaksi kaudu lekkinud USA saatkonna memodest võib lugeda justkui oleks Eesti petnud USA lootusi vangide vastuvõtmisel. Samuti võib jääda mulje, et välisminister Paet ei arutanud antud küsimust 2009. aastal piisavalt laias ringis, jättes ka osa informatsioonist avaldamata.