Meikar teatas, et Euroopa Parlamendi saadikuna võtab ta oma südameasjaks töötada Ukraina liitumise nimel Euroopa Liiduga.

"Seisan vaba ja kultuurse infoühiskonna põhimõtete kaitsmise eest Euroopa Liidu seadusandluses. Tegutsen selle nimel, et kõik liikmesriigid võtaksid ette reaalseid samme inimeste põhiõiguste kaitseks ja diskrimineerimise vähendamiseks inimese soo, nahavärvuse, vanuse, seksuaalse eelistuse ja teiste tunnuste alusel. Oma rolli Euroopa Parlamendi saadikuna kavatsen kasutada uute demokraatlike algatuste toetamiseks Eestis," ütles Meikar meediale saadetud teates.

Kuna Meikaril puudub aga piisav finantsiline baas, siis palub ta kautsjoni tasumiseks ja kampaania läbiviimiseks toetust. Selleks palub ta kanda annetused üle tema isiklikule kampaaniakontole ning ütleb, et kui 24 tunni jooksul koguneb kontole vähemalt kandidaadi registreerimise kautsjoni maksmiseks vajalik 1775 eurot, siis esitab mees homme kell 15.00 Vabariigi Valimiskomisjonile kandideerimispaberid.

Meikar lähtub enda sõnutsi põhimõttest, kus projekt peab saama 100 protsenti või rohkem rahastust enne, kui projekti lõpptähtaeg saabub. Kui projekt pole selle aja jooksul kogu soovitud summat kogunud, saavad annetajad raha tagasi.

Kõikide annetajate nimed Meikari sõnul avalikustatakse ja kampaania kulude kohta esitatakse regulaarne ja detailne aruanne. Kui kampaanias ei kasutada ära kõiki vahendeid, annetatakse ülejäänud summa heategevuseks. Millisele organisatsioonile, see otsustakse ühiselt.