"Esiteks: kas on selgunud, kust tuli raha, mida reformierakondlased parteile annetasid? Seda skeemi on kasutatud aastaid – kust on need suured summad pärit?," tõi Meikar Õhtulehele antud aastalõpuintervjuus välja.

Meikar rääkis veel, et kuigi osad reformierakondlased on valetamisega vahele jäänud, siis keegi pole siiani tunnistanud, et käis prokuratuuris annetusraha päritolu kohta soga ajamas, ning et ta on avalikkusele ja õiguskaitseorganitele valetanud.

"See on väga masendav, need inimesed juhivad Eesti riiki," ütles Meikar ja lisas veel, et kuigi käima on lükatud nn jääkeldri protsess, siis ta kardab, "et võib-olla olukorraga lepitaksegi: kehitatakse õlgu ja lüüakse käega – siin ei saagi mitte midagi muuta!"

Tollane reformierakondlane Silver Meikar kirjutas 22. mai Postimehes, et on annetanud Reformierakonnale 115 000 krooni, mille päritolu ta ei tea.

Meikari tunnistuse põhjal alustas riigiprokuratuur kriminaalmenetlust, et kontrollida seal toodud väiteid teadmata päritoluga raha vormistamisest erakonnaliikmete annetustena.

Kahtlustatavateks tunnistati sealhulgas tollane justiitsminister Kristen Michal, riigikogu saadikud Kalev Lillo ja Kalle Palling ning välisministri nõunik Priit Kallakas.

24. oktoobril otsustas Reformierakonna juhatus üksmeelselt Silver Meikari erakonna Nõmme piirkonna juhatuse avalduse alusel parteist välja visata ning 6. detsembril astus oma kohalt tagasi justiitsminister Kristen Michal. Michal viitas selle sammuga vajadusele kaitsta erakonda ja valitsuse töövõimet ning väitis, et tegi otsuse ise.