10.juuni õhtul teostasid Keskkonnaametnikud koos Päästeameti erikeemia talituse spetsialistidega mõõtmisi kontrollimaks tulekahju tulemusel tekkinud võimalikku radioaktiivsust. Linna elanikele mitte mingisugust ohtu ei tuvastatud, teatasid pääste-ja keskkonnaamet.

Looduslikust foonist mõnevõrra kõrgemat kiirgustaset täheldati Molycorp Silmeti kinnisel territooriumil vahetult põlenud hoone läheduses. Ala, mis on umbes 15m piirati ning seda valvab ööpäevaringselt ettevõtte poolt palgatud turvafirma. Ohtu sellel alal hakatakse likvideerima.

Molycorp Silmeti tulekahju tekkepõhjused, mis kogustes ja missuguseid aineid täpselt põles, selgitab uurimine. Praeguseks on teada, et põlengu hetkel oli hoones muuhulgas ferronioobiumi toore, mis sisaldab väikeses kontsentratsioonis looduslikke radioaktiivseid aineid.

Ferronioobium ei ole lenduv isegi kõrgetel temperatuuridel, seega pole võimalik, et radioaktiivne aine lenduks õhku või leviks väljapoole tehase territooriumit.

Arvestades hoones asunud ferronioobiumi kogust ja aine ohtlikke omadusi, otsustati siiski läbi viia mõõtmised, et veenduda keskkonna ja inimeste ohutuses. Tänastest mõõtmistulemustest selgus, et Silmeti tööstushoone põlenguga ei kaasne radioloogilist ohtu piirkonna elanikele ning kiirgustase jääb Sillamäe linnas normi piire.

9.juunil kell 15.45 tuli häirekeskusele teade, et Sillamäel Kesk tänaval tuleb ettevõtte hoonest musta suitsu. Tulele pandi piir kell 10.juunil kella 00.09ks, lõplikult kustutati tulekahju keskpäevaks.