“Ta tuli koju, pisarad silmis. See oli šokk,” meenutab 5. aprilli õhtut Sillamäel Astangu koolis õppiva 13-aastase Aleksandr Mironovi isa Sergei.

5. aprillil veidi enne inglise keele tundi keelas korrapidajaks määratud Aleksandr paari aasta võrra nooremat poissi, kes koolimajas ringi tormas, kirjutas Postimees.

“Keelasin,” kirjeldas juhtunut Aleksandr. “Tema aga ütles vastu. Ütlesin siis talle, et sa hakkad veel mu kingi lakkuma, ja tõukasin ta vastu seina.”

Kuuendas klassis õppiv Aleksandr väitis, et füüsilist vägivalda ta 4. klassis õppiva vallatleja kallal ei tarvitanud. Aleksandr läks pärast vahejuhtumit inglise keele klassi.

Noorema poisi Dimitri Antipovi ema, sama kooli algklasside õpetaja Jelena Davudova, sisenes mõne aja pärast klassi, haaras Aleksandril kõrvast ja tagus teda vastu selga.

Inglise keele õpetaja saatis Aleksandri kohe kooli arstipunkti. “Tal on arstid tuvastanud kerged kehavigastused,” rääkis Sergei Mironov.

Ka Dimitri Antipovi isa Sergei Antipov kurdab poja halba tervist. Aastate eest alanud neuroos süvenes pärast konflikti.

Dimitri vajab ravi, rääkis Antipov. Juhtumi kohta esitas Antipov Sillamäe politseisse 21. aprillil avalduse, millega tegeleb Sillamäe noorsoopolitsei.

Õpetaja vägivallatsemisest jahmunud Mironovid pöördusid Astangu kooli direktori Oleg Krjukovi poole ning palusid vägivallatsenud õpetajat karistada. Krjukov lubas asjas selgusele jõuda ja õpetajat karistada.

Ootamatult võttis Davudova Mironovitega ise kontakti, pakkudes lapse kallal jõu tarvitamise eest 3000 krooni valuraha, väidavad Mironovid.

“Ta palus meil avalduse direktorilt tagasi võtta ning pakkus raha. Jäime põhimõtteliselt nõusse,” rääkis Galina Mironova.

Sergei Antipov lükkas aga Mironovite jutu ümber. “Mu naine sai pärast vahejuhtumit koolis šoki; läks ning karjus,” rääkis Antipov. “Siis aga, kui ta soovis Mironovitega ära leppida ja nende ees vabandada, küsisid need temalt 3000 krooni valuraha.” Juristist Antipov keelas eksabikaasal Mironovitele raha maksta.

Nädal hiljem helistas Davudova Mironovitele ja lubas pererahvale peagi pool summast ära maksta.

Hiljem teatas Sergei Antipov Mironovitele, et raha nõudmise jutt on salvestatud ning ta annab võimudele Mironovite vastu väljapressimissüüdistuse. Tõendiks annab ta üle kasseti telefonivestlusega.

Astangu kooli direktor Oleg Krjukov teatas kolmapäeval algklasside õpetajale Davudovale kooli juhtkonna otsuse: õpetaja kõrvaldatakse kümneks päevaks töölt.

Davudova tunnistas, et kaotas nutvat poega nähes pea. Ta kinnitas samas, et vabandas kohe Mironovite ees, kuid nood olid pöördunud juba direktori poole avaldusega, milles palusid Davudova vallandada.

Perekond Mironovit esindav jurist teatas kolmapäeval, et tema kliendid pöördusid politseisse avaldusega, mille alusel algatataks vägivallatsenud õpetaja vastu kriminaalasi.