Sild rääkis ETV Jõulutunneli saates, kus kogutakse täna annetusi naiste varjupaikade ja nõustamise jaoks, et kuigi üldjuhul peab paika see, et konflikti puhul on kaks osapoolt, ei saa ükski mees õigustada oma abikaasa löömist sellega, mida naine on öelnud.

Oma tööalasest kogemusest rääkides meenutas psühhoterapeut, et tihti on vägivaldsete meeste ühisjooneks see, et nad pisendavad oma vägivaldseid tegusid ning vähendavad oma rolli tülides.

“Ega kõik ei ole lööjad,” rõhutas Sild, et vägivald pole alati otsene füüsiline vägivald — nähtust tuleb võtta laiema mõistena. Näidetena loetles ta liikumisvabaduse piiramist ja psühholoogilist alandamist.

Sild tuletas ka meelde, et kui esimesest peresisesest jõhkrusest õppust ei võta ning oma suhtumist ei muudeta, siis selline käitumine suure tõenäosusega kordub hoolimata sellest, kui ka formaalselt pärast vägivallaakti andestust palutakse.

Vastuseks küsimusele, kas mõned mehed on juba loomult agressiivsemad, tunnistas Sild, et mõned mehed on tõepoolest looduse poolt vägivaldsusele altimad, kuid ka sellega ei saa vabandada oma naise peksmist. “Käitumist ei saa tunnete süüks ajada, see on inimeste valik, kuidas käituda,” sõnas ta lõpetuseks.