Jõuluajaga seotult on MTÜ-l Saagu Valgus käimas jõulukampaania, mille raames kogutakse lastele jõulukingitusi. "Mida rohkem annetusi saabub, seda enam noori aidata saame," ütles fondi eestvedaja Siiri Sisask Delfile. 

"Meile on juba saabunud 531 paari villaseid sokke, 109 paari kindaid, 27 salli, 31 mütsi, 327 hambapastat, 280 hambaharja, värvilisi pliiatseid 78 komplekti, 196 joonistuskomplekti," loetles Sisask.

Sisask lisas, et ka Kalevi kommivabrik on oma panuse kingipakkidesse andnud ja kõigile tuhandele lapsele on nii piparkoogid kui kommid. "Ootame endiselt lisa kõikide heade inimeste poolt, kes kingituste tegemisel kaasa lüüa soovivad," kutsus Sisask inimesi üles. Tema sõnul on oodatud kasutamata ja uued nii eelpool mainitud asjad, aga ka lauamängud, raamatud, joonistustarbed, soe pesu ja muud asjad.

Sisask avaldas heameelt, et annetusi on saabunud paljudelt ka välismaal elavatelt eestlastelt üle maailma. "Samuti on hea meel selle üle, et meie laste heaolule elavad sooja südamega kaasa ka põhjanaabrid," lisas ta. "Soomlased on meid väga palju aidanud ja me teeme sealsete heategevuslike organisatsioonidega head koostööd. Oleme äärmiselt tänulikud nii neile, aga ka oma rahvale!"

Fond laiendab oma tegevust ja laste silmaringi

MTÜ Saagu Valgus on suutnud tänu annetajatele paljudele lastele abi anda, erilist tähelepanu oleme oma töös suunanud laste andekuse avastamisele.

Valdavalt on Sisask ja tema juhitav fond pakkunud lastele silmaringi laiendavaid tegevusi. Kõik huviringid, matkad, harivad kohtumised oma ala tundvate spetsialistidega on toimunud lastele regulaarselt ning tasuta osavõtuga, loetles Sisask.

"Hetkel oleme koostöös Heateo SAga ette valmistamas üle-Eestiliseks laienemiseks vajalikku dokumentatsiooni ning tegevuskava, et aidata täita seda kurba tühimikku, mis meie riigi sotsiaalvaldkonnas kahjuks seni täitmata on."

Sisaski sõnul vajavad toetust kõik need noored, kelle olukord on abitu ning kellel oma murega kuhugi pöörduda ei ole.

"Mida tähendab puuduses elamine, on ilmselt arusaadav igaühele," rääkis Sisask. "See tähendab otseselt nii esemelisi vajadusi, alates mööblist, rõivastest, jalanõudest kuni toiduni välja, kuid see tähendab ka pärsitud võimalusi ühiskonnaelus kaasa lüüa."