Oviiri sõnul oleks hasartmängunõukogu ja rahvastikuminister pidanud portaalile abort.ee raha eraldades põhjalikumalt süüvima projekti olemusse.

Samas peab Naisliidu esinaine avalikku arvamusevahetust portaali suunatuse ja sisu kohta teretulnuks, sest see aitab selgemini mõtestada riigi ülesandeid perepoliitikat soodustavate meetmete rahastamisel.

"Kuid selle asemel, et kulutada maksumaksja raha teatud religioossete või poliitiliste veendumuste propageerimiseks, tuleks suunata see raha noorte seksuaalhariduse üldiseks edendamiseks, sh abordi kahjulike mõjude selgitamiseks," soovitab Oviir.

Oviiri sõnul ei saa tänapäevases maailmas hakkama käskude ja keeldudega, vaid noortele tuleb selgitada erinevaid alternatiive ning avada nende tagamaad.

"Seda ei tule aga teha õudusi esile manades,” nendib Oviir. „Aga just selline on portaali põhimõte – esitatavad pildid erinevas vanuses loodetest on selle ilmseks tõestuseks. Ka on tekst üldjuhul raskepärane, mistõttu jääb küsimus, kellele on selline portaal suunatud."

Naisliidu esinaine tuletab meelde, et Eesti perepoliitika üheks põhimõtteks on iga inimese õigus ise otsustada, kas ja millal luua perekond ja saada lapsi.

Abordivastane veebilehekülg on laenanud oma tekstid katoliiklikult organisatsioonilt.

Eesti naisteühendused on tauninud riigi rahastatud abordivastast portaali abort.ee, mis mõistab hukka ka rasestumisvastaste vahendite kasutamise.

Lastevanemate liit ja usuorganisatsioonid samal ajal toetavad portaali.

Portaali loonud MTÜ Miikaeli Ühenduse osakonna Elukultuuri instituudi juht Maria Joanna Madise kinnitas, et nemad ei ole seotud ühegi usuorganisatsiooniga.