„Miks peaks seda tegema ühe inimese süüdistuse põhjal,“ imestab Oviir, lisades, et senikaua kuni pole kindlaid fakte, võib iga meie kõrval olev isik laimu ohvriks langeda.

Kiropraktik Rainer Kägo (44) on ajakirjanduses väitnud, et tema on Hans Sissas sohipoeg. Sissa on süüdistust eitanud ning väidab kindlalt, et tal on vaid kolm last.

Tänavuse aasta isa kohta esitatud ränk süüdistus on Naisliidu esinaise Oviiri nukraks teinud. „Mind teeb kurvaks see, et seda võetakse nii loomulikult,“ lausus Oviir Delfile ning tunneb huvi, miks on isadusskandaal alles nüüd üles kerkinud, mitte aga aastaid tagasi, kui Kägo ema veel elas?

„Me ei sunni Sissat kolme tilka verd andma,“ sõnas Oviir, väites ei see ei oleks õiglane ka Sissa pere ja tutvusringkonna suhtes.

Siiri Oviir rõhutas ka, et väide, nagu ei tunnustaks Naisliit üksikvanemaid, ei vasta tõele. „Aastal 2003 sai aasta isaks pärast naise surma üksinda kahte poega kasvatav Jaan Kallas ning aastal 2004. sai aasta ema tiitli üksinda kolme last kasvatab Maaja Koppel,“ ei näe Oviir süüdistustel alust. Samas kinnitab Oviir, et aasta isa ja aasta ema tiitliga tahetakse väärtustada eelkõige pereväärtusi ja traditsioonilist peret.

„Ideaalis tahame kõik, et lapsel oleks hommikul ärgates ja õhtul magama heites nii ema kui isa kodus,“ ütles Oviir.