"Küllap on mõnel mehel või naisel marssalikepp taskus," rääkis Oviir erakonna juhtimisest. "Ei ole päris õige sellest praegu rääkida, aga keegi peab olema see juht."

Oviiri sõnul ei ole probleemid riigi tasemel nähtavad ega tuntavad, kuid iga institutsiooni sees, kui juhil on tervis halb, on kolleegidel süda muret täis ja rahval on süda muret täis.

"Need ei ole kerged ega lõbustuste päevad, aga asendamatuid inimesi ei ole," rääkis Oviir ja lisas, et eks poliitikutel on oma karjääriredel peas valmis kujunenud.

Keskerakonna aseesimehed on Kadri Simson ja Enn Eesmaa. "Eks nad peavad koos seda võimu jagama," sõnas Oviir, kelle sõnul ei ole erakonnas 1. ega 2. aseesimeest.

Peale aseesimeeste on Keskerakonnal juhatus, kus arutatakse koos küsimusi läbi. "Selge see, et Edgar Savisaarel oli juhatuses väga suur roll ja sõnaõigus," möönis Oviir.

Oviiri sõnul on erakonna juhil suur koormus. „Täna Sillamäel, homme Pärnus, kui piirkondades on midagi pakilist,“ kirjeldas ta erakonna juhi tööd, lisades, et Keskerakond ei ole siiski eile loodud. „Aga selge, et ükskõik missugune organisatsioon on ilma peata, on mõnevõrra keerulisem.“

Kõige keerulisem on Oviiri sõnul Keskerakonna olukord seoses Edgar Savisaare valimisega riigikokku. Nimelt saab asendusliige riigikokku tulla, kui põhiliige läheb valitsusse või loobub mandaadist. Kuna kumbagi võimalust praegu ei eksisteeri, jääb Savisaare koht saalis tühjaks. "Järelikult Edgar Savisaare koht jääb teda ootama, üks liige on fraktsioonis niikaua vähem," rääkis Oviir.

Riigikogus suunab Keskerakonna liikmete tööd aga fraktsiooni juht. "Küsimused, mis on murrangulised, arutatakse juhatuse ja volikogu tasemel läbi," meenutas Oviir oma tööajast Keskerakonna juhatuses. "Kas fraktsiooni juht viib need küsimused juhatusse, on tema südametunnistusel."

Kokkuvõttes leidis Oviir: "Ei ole midagi hullu, andkem aega inimesel paraneda."

Oviir ise on paar aastat Keskerakonna tegemistest kõrval olnud. Ta astus Keskerakonnast välja 2012. aasta aprillis.