Kallas rääkis ajakirjanik Mirko Ojakivi küsimustele vastates, et veel on vara täpselt öelda, kes võiksid olla need poliitikud, kes tema selja taga praegu seisaksid.

"Ei ma kalkuleerigi seda, et olen pannud rõhu muule ja rahul sellega, et sellist pretsedenti ju pole ja keegi pole kunagi pidanud programmilist kõnet nii vara. See kõne tuleb tavaliselt alles vabariigi aastapäeval. Olen rõõmus, et lõin sellise pretsedendi. Poliitilise toetuse otsimine hakkab peale hiljem ja sellele ma tähelepanu pole pööranud hetkel," rääkis Kallas.

Kallas tõdes, et hetkel on tal abiks väike, peamiselt suhtekorraldajatest koosnev grupp ja vaikselt nii toimetatakse.

Samas nentis Kallas, et parteide toetus on tema arvates reaalselt saavutatav, sest "kõikides erakondades on sõpru ja inimesi, kes arvavad, et sellisele kokkuleppe võiks minna".

"Aga eks see on erakondade juhtide teha lõpuks ja seda hakatakse n-ö lõpupoole tegema," lisas Kallas.

"Ei tea. Tähendab EKREga pole mul küll kontakti olnud, aga Vabaerakonnale olen esinenud ja sealt saanud kontakte, et ei ütleks sealtpoolt ka, et kindel "ei" tuleb," ütles Kallas vastates küsimusele võimaliku koostöö kohta EKRE ja Vabaerakonnaga.

Rääkides aga ligi kahe aasta tagustest sündmustest, mis päädisid Kallase loobumisega peaministrikandidaadi kohast, ütles vastne presidendikandidaadi kandidaat, et see on teema, mida tuleb avalikkusele veel selgitada.

"Selle seletamisega ongi nii, et see tuleb ühes raamatus, mis saab varsti välja lastud," ütles Kallas ja lubas, et teos saab peagi avalikult kõigile loetavaks.

"Mis paljastusi? Mida te ootate?" küsis Kallas, kui ajakirjanik päris talt raamatu sisu kohta.

"Ei, seal selle kahe aasta taguse episoodi kohta on jah üht-teist öeldud, aga see vajab ka veel selgitamist. Eks ma siis seletan ja paneme need selgitused üles ja igaüks saab vaadata sealt, et kas talle meeldivad need selgitused või ei," rääkis Kallas.

Kallaselt päriti lisaks veel mõne võimaliku "hõbekuuli" kohta, et mis võiks talle sarnaselt kahe aasta tagusele saatuslikuks saada.

"Mul pole oma minevikus midagi sellist, mida ma kahetseksin ja mida ma oleksin teinud teisiti. Kui ma nüüd oleksin loobunud projektist justkui seetõttu, et mul oleks midagi karta, siis jääbki selline mulje, et ongi midagi karta. Olen veendunud, et suudan oma mineviku ära kaitsta," rääkis Kallas ja nentis ka, et vastab tõele väide Reformierakonna toetuse kaotamisest kaks aastat tagasi.

"See oli tõesti nii, et plaani tekkides oli justkui ettekujutus, et seda plaani on väga vaja, aga kui aeg kätte jõudis, siis selgus, et seda plaani just väga vaja polegi," tõdes Kallas.

Vastne presidendikandidaadiks pürgimisest teataja ütles ka, et ühel hetkel ilmselt otsustab Reformierakond tema ja Marina Kaljuranna vahel ikkagi ära, kuid Kallas poleks ilma mingisuguse toetuseta seda sammu üldse ette võtnudki.

Kallaselt päriti ka väidete kohta, et praeguse presidendi Toomas Hendrik Ilvese aitasid ametisse staažikad oravaparteilased Kalev Lillo ja Rain Rosimannus ning selle peale kostis Kallas, et Lillo ega Rosimannus tema kampaaniameeskonnas ilmselt olema ei saa.

"Niipalju kui mina tean ja sellest on tegelikult omavahel juttu olnud, et Keit Pentus-Rosimannus on Kaljuranna lähedane kaastöötaja ja ma ei tea, kui lähedane Rain Rosimannus seal on, aga ei saa ilmselt olla, et ta siis minu meeskonnas oleks. Otsustasime, et siin huvide konflikti ei teki ja tema minu meeskonnas ei osale," rääkis Kallas.