Ettekannetega astuvad üles poliitik Siim Kallas, iluuisutamistreener Anna Levandi, graafik Marko Mäetamm, pastor Aamo Remmel, aasta ema 2014 Helve Särgava, sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna, psühhiaater Andres Sild, arst Kristjan Pomm, näitleja Elisabet Reinsalu ning teoloog Vello Salo. Paneeldiskussioonis arutlevad teemal „Miks Eesti naine ei tea, et mees temast hoolib?“ naisliidu esinaine Siiri Oviir ja endine riigikontrolör Mihkel Oviir ning EELK peapiiskop Urmas Viilma koos abikaasa Egle Viilmaga.

„Ema teeb meist inimese,” märkis konverentsi avakõneleja Siim Kallas. „Kuid ainult siis, kui isa teda armastab. Oma elus olen kogenud, et perekond on inimeseks olemise veetluse tähtsaim võti. Isa ja ema annavad sulle enesekindluse ja jõu saavutada edu ning lohutavad, kui sa väsid või läbi kukud. Kui mees on naisele kord andnud lubaduse teda armastada, siis ta peab seda lubadust ka pidama. Elu võib olla heitlik, kuid mehe vastutus oma abikaasa ees on suurem – neil kahel, emal ja isal, on võime luua elu. See ongi armastuse saladus.”

„Eestit vaevab lastepõud, sest emad ja tulevased emad ei tunne end piisavalt armastatuna,” sõnas sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna. „Nagu viimased uuringud kinnitavad, on selline mees, kes oma naist armastab, olemas. See on kõige tavalisem Eesti mees. Meil ei ole emotsionaalset põhjust ei emade- ega lastepõuaks. Reeglina mitte. Materiaalsete probleemidega oleme päris palju tegelnud, kuigi pikk tee on veel ees. Armastust Eestis on. Armastavaid mehi on. Tuleb lihtsalt julgustada neid oma naistele armastust avaldama. Ja põuale järgneb titevihm. Mehed, avaldage oma naistele rohkem armastust!”

„Konverentsi pealkiri „Appi, mu mees armastab mind!“ sai oma idee eelkõige mõned kuud tagasi avalikustatud Eesti meeste hoiakute ja käitumise uuringust, kus selgus, et Eesti mees igatseb oma ellu enim armastust, kodu ja lapsi,“ selgitas konverentsi peakorraldaja SA Väärtustades Elu juhatuse esimees Kaia Kapsta-Forrester. „Kui vaadata, millist vastukaja said selleteemalised uudised Eesti avalikkuses, võib oletada, et niisugune mõte tuli üllatusena väga paljudele.“

„Konverentsiga tahame ümber lükata levinud arvamuse, et mehi motiveerib eelkõige raha ja perekonna eest hoolitsemine on teisejärguline,“ selgitas Kaia Kapsta-Forrester. „Reaalsus on ikkagi see, et õnneliku ja kauakestva perekonna põhialuseks on armastus, austus ja teineteisemõistmine, mida hindavad ühtmoodi kõrgelt nii mehed kui naised. Sellest lihtsalt avalikult ei räägita, millest on väga kahju. Antud konverentsiga tahame seda muuta.“

SA Väärtustades Elu (www.rasedus.ee, www.prep.ee) alustas tegevus 2006. aastal koostöös EV Rahvastikuministri bürooga ning selle peamiseks tegevusülesandeks sai raseduskriisi nõustamissüsteemi rajamine Eestis. 2009. aastal alustati perede vaimse tervise tervisklikuma toetamise eesmärgil PREP- paarisuhtekoolitusega – täiskasvanute täiendkoolituse vormiga, mis aitab aru saada mil moel partnerid teineteisega käituvad, kuidas omavahel suhtlevad ja millised on nende hoiakud kooselu suhtesse, ning teadvustada, millised on mallid, mida tuleks muuta või parandada.